Friss időjárásjelentés

Várható-e csapadék a hidegfrontból Békés, és Csongrád megye térségében?

- Hirdetés
155 Shares

A csütörtöki napon megdőlt az idei melegrekord, Békés, és Csongrád megye szerte 36 fok felett tetőztek a hőmérsékletek, hidegfront közeleg, lássuk, hogy várható-e némi felfrissülés, vagy tovább kell tűrnünk a hőséget?

Úgy kellene térségünknek a csapadék, mint éhezőnek egy falat kenyér, hetek óta nem érkezett sem említésre méltó front, vagy ciklon térségünkbe, de aki alaposan megfigyelte, az idei évben szinte ciklonokkal nem is találkozhattunk.

-- Hirdetés

A légkör, és ezzel időjárásunk is jelentősen átalakulóban van, szerveztünk, idegrendszerünk, és sajnos mezőgazdaságunk is az utolsó tartalékait éli fel, rég tapasztalt aszály sújtja térségünket, melynek majd csak valami nagyon erős légköri képződmény, például mediterrán ciklon, vagy erős hidegfront vethet véget.

A péntek este érkező hidegfront pályája is eléggé északias, így félő, hogy komolyabb felfrissülésben csak a Dunántúlon, valamint az északi országrészben élők bízhatnak, az említett térségekben a szélirány is északnyugatiba módosul, ami segíti a front terjeszkedését.

Békés, és Csongrád megye térségében sajnos kitartó lesz a légmozgás, iránya marad délkeleti, ami a front ellen dolgozik, nagy folyóink is csapadékra szomjaznak, így nagy erővel gátolják majd, hogy a hidegfront csapadékzónája elérje Békés, és Csongrád megye térségét.

Pénteken az enyhe, 22 fokos éjszakát követően árnylatnyit megélénkül a délkeleti légmozgás, kissé enyhítve a kánikulai hőséget, de sajnos ez megtévesztő enyhülés lehet, hiszen a pénteki napon is bőven 35 fok felett alakulnak a napi maximum értékek Békés, és Csongrád megye térségében.

A szombat kissé enyhébb napot tartogat, az említett napon 32-33 fok várható a délutáni órákban, sok lesz a felhőátvonulás térségünkben, de csak kisebb záporok fordulhatnak elő, amik inkább a párásságot növelik majd, és nem a hőséget enyhítik.

Vasárnaptól újabb hőhullám érkezik, és Békés, valamint Csongrád megye szerte újabb, jelentős felmelegedés kezdődik, említésre méltó lehűlés leghamarabb jövő hét szerdán érkezhet, amit egy hidegfront okoz majd.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

-- Hirdetés
155 Shares

Csatlakozzon a beszélgetéshez