Friss időjárásjelentés

Vasárnap melegrekord dőlhet Békés, és Csongrád megyében, némi mellékhatásokkal!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk egyre váratlanabb, és elképesztőbb arcát mutatja, egész Európa, köztük Békés, és Csongrád megye időjárása is rendkívül szélsőséges lett, a folytatásban is igen változatos napok jönnek, lássuk mire számíthatunk?

A mögöttünk álló szombati napon jelentősen mérséklődött a légmozgás, a reggeli kisebb esőt leszámítva eseménymentes napon vagyunk túl, óriási hőkülönbség alakult ki a várakozásoknak megfelelően hazánk két vége között, míg például Békés megyében 24, addig Sopron környékén mindössze 10 fokon tetőztek a napi maximum értékek.

Ennek egyik fő okozója, hogy hazánktól nyugatra egy frontrendszer tevékenykedik, és jelentős hatással van a Dunántúl időjárására.

Euróban van ahol már beköszönt az előttünk álló napokban a tél, Olaszország északi részén például ezer méter felett nagyobb mennyiségű havat várnak.

Békés, és Csongrád megye térségében ezzel szemben felhős, és már-már nyáriasan meleg vasárnapra ébredhetünk, a reggeli órákban 14, a nappali órákban 25 fok várható,ami már megint a vénasszonyok nyarát idézi, azonban a felhőké lesz a főszerep, főleg a déli órákhoz közeledve, igen erős déli légmozgás társul mellé, szóval azért kiránduló időjárásra ne számítsunk.

A vasárnap késő esti órákban egy csapadékzóna is áthalad Békés, és Csongrád megye térsége felett, így a vasárnap éjszakai órákban egyre több helyen csapadékhullás kezdődhet, ami akár a hétfő reggeli órákra is átnyúlhat, azért özönvízre nem számíthatunk ezúttal sem, térségünkben 3-5 mm eső várható.

A hétfő sok felhőátvonulást, kevés napsütést, és erős légmozgást tartogat, maradnak a a bőven a 20 fok feletti maximumok, kedden újabb csapadékzóna  érkezhet Békés, és Csongrád megye térségébe, és akkor már a légmozgás is jelentősen mérséklődik.

A előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója Békés Takarék Szövetkezet.