Friss időjárásjelentés

Végtelen nyár vár Békés, és Csongrád megye lakóira?

- Hirdetés

Mondhatnánk azt is, hogy időjárásunk nagyon igazságtalan Békés, Csongrád megyével hiszen míg térségünkben már a délelőtti órákban 30 fokot mérhetünk, addig a Balaton térségében mindössze 22 fokot mutatnak a hőmérők.

A Balaton térségében, főleg Siófok környékén több zivatar is várható, s felfrissülhetnek az ott élők, és nyaralók.

Bár a nyárnak elméletben napokon belül vége, sajnos gyakorlatban viszont ismét újabb hőhullám érkezik Békés, Csongrád megye térségében egy magassági hidegörvény miatt ugyan vasárnap, és hétfőn, főleg a délutáni órákban előfordulhatnak záporok, s kisebb eséllyel zivatarok, de ezek csak kisebb területeket fognak majd érinteni.

Keddtől ismét egy erős anticiklon határozza meg időjárásunkat, és így egyre melegebb légtömegek áramlanak Békés és Csongrád megye térségébe, így hétfőn még 32, kedden már ismét 35 fok feletti értékeket mérhetünk.

Komolyabb szélerősödés sem várható az előttünk álló napokban.

A napozás az előttünk álló 5 napban kifejezetten nem ajánlott, s a száraz időjárás miatt az allergiásokra is kellemetlen napok várnak.

Jövő hét pénteken egy hidegfront érintheti térségünket, de sem jelentős csapadék, sem jelentős légmozgás nem várható.

Az idei nyár kiérdemelné a “végtelen nyár” jelzőt” akár hiszen a hőhullámnak még nem látni a végét, még szeptember első hetében is bőven 32 fok feletti értékeket mérhetünk ami nem éppen megszokott, ez az időjárás az emberi szervezetet nagyon megterheli.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.