Hírek

Veszélyben vannak a 40 év feletti internethasználók!

- Hirdetés

Modern világunkban egyre nagyobb teret nyernek a különböző közösségi oldalak, egyre többen osztanak meg megbotránkoztató, vagy túl személyes tartalmakat, pedig egy-egy ilyen tartalom a munkahelyüket is veszélybe sodorhatja.

Az utóbbi években különböző, és egyre több cég humánpolitikai osztálya is ránéz a munkára jelentkezők profiljára, ami bizony sokat elárul egy személyről, sőt, magáról a személyiségről, és könnyen meglehet az is, hogy egy óvatlanul közzétett tartalom, vagy akár kép miatt nem nyer felvételt a munkavállaló.

Ami egyszer felkerült az internetre, az ott is marad. Részben a megosztások miatt, de még inkább azért, mert egyes szolgáltatók már automatikusan nagy mennyiségben mentenek el internetes tartalmakat.

A washingtoni Kongresszusi Könyvtár például minden egyes Twitter-üzenetet lement, valamint eltárol korlenyomat gyanánt a jövő kutatói számára, mondta a szakember, Ormós Zoltán, szakjogász, akinek fő területe pontosan az internet.

Sok esetben nem is a legfiatalabb korosztályra jellemző az internet eltúlzott használata, hanem a 40-es, 50-es korosztályra. A tizenévesek hamarabb megtanulják, hogy ha túl sok személyes tartalmat osztanak meg magukról a világhálón, azzal később vissza lehet élni, emelte ki Ormos Zoltán.

A túl kevés közzétett tartalom viszont utalhat nagyon visszahúzódó személyiségre, akinél “nem stimmel valami”, jegyezte meg.

A szakember elmondta, hogy ma már van lehetőség időzített posztokra is, amelyek bizonyos idő után maguktól eltűnnek a netről, így jelentősen csökkenthető a visszaélés lehetősége.

Összegezve kijelenthetjük, hogy érdemes ügyelni a közzétett tartalmakra, mert később még megihatjuk a levét.

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.