Friss időjárásjelentés

Veszélyes éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló szerdai napon a csapadékzóna elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét, azonban a nappali órákban is többnyire a felhőké volt a főszerep, ismét változik időjárásunk, lássuk, mi várható a folytatásban?

Szerdán délnyugati légmozgás jellemezte Békés, Csongrád megye térségét, így átmeneti felmelegedésben lehetett részünk, 2 fokon tetőztek a hőmérsékletek, így a kedd éjszaka lehullott hó olvadásnak indult.

Közlekedési szempontból kiemelten veszélyes éjszaka áll előttünk, az eddigi délnyugati légmozgás már északkeletibe módosult, így ismét fagyosabb légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, a reggeli órákra -2 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

A szerda éjszaka folyamán Békés, és Csongrád megye szerte szélcsend lesz jellemző, így sűrű ködmezők képződésével kell számolnunk, és kisebb hószállingózás is előfordul majd az éjszakai órákban.

A nappali órákban megolvadt hóréteg visszafagy, így főleg kanyarokban útlefagyásokkal kell számolni, ami alaposan meglepheti az óvatlan autósokat, de járdákon is nagy lesz a csúszásveszély, összességében igen veszélyes csütörtök reggel várható közlekedési szempontból Békés, és Csongrád megye szerte.

Csütörtökön a reggeli órákban érezhetően megélénkül az északkeleti légmozgás, és így ismét fagyosabb légtömegek áramlanak térségünkbe, így az elmúlt napokban képződött hóréteg jelentősebb olvadásától nem kell tartanunk.

A csütörtök délutáni órákban vékonyodni kezd a felhőtakaró Békés, és Csongrád megye térsége felett, a délutáni órákban némi napsütés is várható.

Pénteken már a napsütésé a főszerep, azonban sok lesz a felhőátvonulás, a hét utolsó napján egész nap fagyni fog, szombaton pedig újabb csapadékzóna érkezhet Békés, és Csongrád megyébe, és a jelenlegi számítások szerint újabb havazás érkezhet.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.