Friss időjárásjelentés

Veszélyes éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A főcím egyáltalán nem túlzás, a hidegfront a pénteki napon áthaladt Békés, és Csongrád megye térsége felett, területi átlagban 5-7 mm csapadékot hagyva maga mögött eső formájában, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

Erős lehűlés kezdődött Békés, Csongrád megye térségében, még csütörtökön 9, pénteken pedig már csak 3 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, ebben jelentős szerepe van elsősorban annak is, hogy a déli légmozgást pénteken már északnyugati váltotta, jóval hidegebb légtömegek érkeztek térségünkbe.

Az előttünk álló péntek éjszaka több mint veszélyesnek ígérkezik, főleg közlekedési szempontból, hiszen jelentős légmozgás hiányában ezúttal elmaradt a szél szárító hatása, és a most nedves útburkolatok már az éjféli órákhoz közeledve Békés, Csongrád megye szerte eljegesednek, óvatosan a közlekedéssel!

Ezúttal nem csak az autósokat érinti a csúszásveszély, lassan tisztulni kezd az égbolt Békés, és Csongrád megye szerte, tovább mérséklődik a légmozgás, ez erősebb lehűlést feltételez, a reggeli órákra -3 fokig süllyednek a hőmérsékletek, a járdákon is jelentős útlefagyások keletkeznek majd, így a gyalogosokat, és kerékpárosokat is meglepheti egy-egy váratlan útlefagyás.

Lakott területen kívül foltokban ködmezők is képződnek majd, ami tovább fokozza a balesetveszélyt.

Az északnyugati légmozgást szombaton fokozatosan északkeleti váltja, és kissé fagypont felett tetőznek a hőmérsékletek a hétvége első napján, komoly enyhüléssel ne számoljunk, mindössze 2 fokon tetőznek a napi maximum hőmérsékletek, így a csúszás, és balesetveszély a szombat délelőtti órákban is érvényes.

Szombaton említésre méltó csapadék nem várható, azonban a szombat éjszakai órákban csapadékzóna érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és egyre többfelé kezdődik mérsékelt intenzitású havazás.

A hét utolsó napján már egyértelműen a felhőké a főszerep, területi átlagban 3-5 cm hóréteg kialakulása várható, vasárnap fagypont körül tetőznek a hőmérsékletek, a légmozgás mérsékelt marad.

A jövő hét ismét télies időjárást ígér, kedden már egy mediterrán ciklon éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és akkor már komolyabb havazással számolhatunk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.