Friss időjárásjelentés

Veszélyes éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A mögöttünk álló vasárnap folyamán még kisebb, átmenetileg hóesések határozták meg Békés, Csongrád megye térségének időjárását, több szempontból is igen veszélyes éjszaka áll előttünk, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A hét utolsó napján mindössze fagypont környékén tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, és ugyan kisebb hóesések még előfordultak a nap folyamán, azonban a hóréteg már nem gyarapodott, ami most jelenleg 2-4 cm Békés, és Csongrád megye tájain.

Közlekedési szempontból több, mint veszélyes éjszaka áll előttünk, fokozatosan elvékonyodik a felhőzet Békés, és Csongrád megye felett, az északnyugati légmozgást északkeleti váltja, és erősebb lehűléssel is számolhatunk az éjszaka folyamán.

Békés, Csongrád megye szerte az utak, járdák nedvesek, sajnos a reggeli órákra -3 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, és nagy kiterjedésű útlefagyások keletkeznek utakon, járdákon egyaránt, ami autósokra és gyalogosokra, valamint kerékpárosokra is igen nagy veszélyt jelenthet.

A vasárnap éjszaka folyamán foltokban sűrű ködmezők is képződnek, amik még tovább a balesetveszély kockázatát Békés, és Csongrád megye térségében, óvatosan az utakon!

Hétfőn már a sok felhőátvonulás mellett a napsütés is szerephez jut, említésre méltó légmozgástól, vagy csapadéktól nem kell tartanunk a hét első napján, mindössze fagypont környékén tetőznek a maximum hőmérsékletek, így a baleset, és csúszásveszéllyel a nappali órákban is számítanunk kell.

Kedden egy újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, és újabb havazás kezdődik, a jövő hét a jelenlegi számítások szerint ismét csapadékos, télies időjárást tartogat Békés, Csongrád megye lakói számára, szerdán pedig mediterrán ciklon érkezésére van kilátás.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.