Friss időjárásjelentés

Veszélyes éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

A havazások, és a jelentősebb éjszakai fagyok egyenlőre mögöttünk állnak, azonban még a tavasz nagyon messze van, és nem csak a hó okozhat veszélyes közlekedési viszonyokat, lássuk is, hogy milyen időjárás várható a folytatásban?

A mögöttünk álló keddi napon 5 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, a számításoknak megfelelően a délkeleti légmozgást kedd hajnalban már északkeleti váltotta, már jelenleg a szél iránya északiba módosult, tovább mérséklődött.

Így, kedd este már kissé fagypont alá süllyedtek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye térségében, a szélcsendes időjárásnak, és az erős párásságnak köszönhetően dél felől sűrű ködmezők terjeszkednek, és bizony a fagy, valamint a köd együttesen nem szerencsés párosítás, óvatosan a közlekedéssel.

Kisebb útlefagyások is keletkezhetnek főleg kanyarokban, a keddi napon a hóréteg intenzív olvadásnak indult, és a hólé sok helyen az útra fagyhat, veszélyeztetve ezzel a közlekedést, és a sűrű ködmezők pedig tovább fokozzák a balesetveszélyt az utakon.

A szerda reggeli órákra -2 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, a köd, és páramezők lassan oszlanak fel, de tartós napsütéssel a szerdai napon sem számolhatunk, a felhőké lesz a főszerep, és a mérsékelt északi légmozgás miatt visszaesnek a hőmérsékletek, mindössze 2 fokon tetőznek a napi maximumok Békés, és Csongrád megye térségében.

A szerda délutáni órákban kisebb csapadékzóna érinti majd térségünket, azonban hideg-meleg légréteg találkozik, így a lehulló csapadék halmazállapota havas eső lesz.

Csütörtökön délután már felmelegedés indul meg Békés, Csongrád megye térségében, az addigi északi légmozgást fokozatosan déli váltja, és hétvégére dinamikus felmelegedés várható, rövid időre az éjszakai fagyoktól is búcsút veszünk, azonban kellemetlen, csapadékos, szeles hétvége áll előttünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.