Friss időjárásjelentés

Veszélyes éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk igen kellemetlen éjszakát tartogat számunkra, a mai napon ugyan zavartalan napsütésben lehetett része Békés, és Csongrád megye lakóinak, 7 fokon tetőztek a hőmérsékletek, azonban az erősen élénk északkeleti légmozgás miatt hőérzetünk 5 fok alatt alakult.

Az előttünk álló szerda esti órákban már viszonylag gyorsan mérséklődik a légmozgás iránya átmenetileg délibe módosul, és dél felől ennek hatására sűrű ködmezők terjeszkednek, így közlekedési szempontból veszélyes éjszakának nézünk elébe Békés, és Csongrád megye szerte.

A köd mellé erősebb éjszakai fagy is társul, ami különösen veszélyessé teheti a közlekedési viszonyokat, Békés, és Csongrád megye szerte kisebb területeken ködszitálásnak is jó esélye van, kanyarokban, főleg erdősávok mentén útlefagyások keletkezhetnek, amik alaposan meglephetik az óvatlan autósokat.

A csütörtök reggeli órákra akár -4 fokig süllyedhetnek a hőmérsékletek, és így ahogy szokták mondani, a reggel csípős lesz.

Csütörtökön ismét a napsütésé a főszerep, a ködmezők csak lassan oszlanak fel, és lesznek ugyan kisebb felhőátvonulások, azonban csapadék nem várható Békés, Csongrád megye térségében, 6 fokon tetőznek a napi maximum értékek, és ami lényeges változás, hogy jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Pénteken mérsékelt felmelegedés indul meg Békés, Csongrád megye szerte, aminek a hét utolsó napján vasárnap ismét erős szél, és drasztikus felmelegedés lesz a vége, ami nem tart majd sokáig, mert jövő hét hétfőn egy markáns hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, lehűlés kezdődik.

Hó ugyan még nem várható az előttünk álló napokban, azonban a télnek még nincsen vége, és pont ezért még komolyabb kerti, vagy mezőgazdasági munkába nem érdemes belevágni, a világ más pontjain mint például Amerika északi részén igen barátságtalan arcát mutatja az idei tél.

Összegezve ködös, fagyos éjszaka áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt erős lehűléssel.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.