Friss időjárásjelentés

Veszélyes éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk a vasárnap folyamán sem viccelt, Békés, és Csongrád megye több pontján jelentős csapadék hullott, de a java még csak most jön, az esti órákban intenzív zivatarok érkezhetnek, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A vasárnap igazán változatos napot hozott, a hidegfront elérte Békés, és Csongrád megyét is, jelentősebb lehűlést okozva, valamint zivatarokat, mindössze 25 fokon tetőztek  a maximum értékek, és  a légmozgás már északnyugatiba, majd északiba módosult.

Vasárnap délutánra amolyan “vihar előtti” csend lett úrrá Békés, és Csongrád megye tájain, s ami sajnos ezúttal csalóka lehet, mert az időjárás csak “altat” minket, valójában Románia, s Szerbia térségében izzik a lékör, a magas légköri labilitású légrétegek az esti órákra begyűrűznek majd Békés, valamint Csongrád megye térségébe.

Így a vasárnap esti, valamint éjszakai órákban igen heves zivatarok érkezhetnek Békés, Csongrád megye tájaira, felhőszakadás, valamint kisebb körzetekben intenzív dörgés, villámlás követheti  a cellák útját, s viharos kifutó szél esélye sem elhanyagolható kisebb körzetekben, ami veszélyt jelenthet a közlekedőkre.

Az intenzív csapadékzónából területi átlagban minimum 10 mm csapadék várható, de felhőszakadások, s intenzív zivatarok környezetében akár 25-30 mm csapadék is hullhat rövid idő alatt, pincéket is elönthet a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék.

Sajnos még a hétfői napon tovább folytatódik az erősen csapadékra hajló időjárás, és újabb, heves gócok érkezhetnek Békés, s Csongrád megye tájaira, így az igazi nyár még várat magára, még így is örülhetünk, hiszen Szilvásvárad környékén több mint 70 mm csapadék hullott 1 nap leforgása alatt, ami igen komoly gondot okozott volna, de azon a környéken okozott is.

Ne becsüljük azért alá az este, éjszaka érkező zivatarcellák erejét, sajnos főleg Békés, de Csongrád megye területén is kisebb körzetekben igen komoly csapadékgócokkal számolhatunk s nem maradnak el a heves kísérőjelenségek sem.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.