Friss időjárásjelentés

Veszélyes időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos az ünnepi időszakhoz közeledünk, és a veszélyes szó ezúttal nem a havazásnak, s vagy a fagyosabb időjárásnak szól hanem a viharos szélnek s a kiadós esőnek ami Békés, Csongrád megye tájait sem kerüli el, így a Karácsony előtti készülődés igen kellemetlen időjárást tartogat.

A mögöttünk álló csütörtöki napon még viszonylag kellemes időjárásban lehetett részünk, és többnyire a napsütésé volt a főszerep, 14 fokon tetőztek a hőmérsékletek, mérsékelt légmozgás társult hozzá.

Az csütörtök éjszaka első felében még lakott területen kívül, és belül egyaránt sűrű ködmezők képződtek, majd az éjféli órákat követően kissé megélénkült a délkeleti légmozgás, így a ködmezők feloszlottak, és 3 fokig süllyedtek a hőmérsékletek.

Igen kellemetlen, mondhatni veszélyes napoknak nézünk elébe Békés, és Csongrád megye szerte, hiszen viharos szél, és jelentős csapadék is érkezik, az előttünk álló 3-4 napban, ami eléggé rombolni fogja már az ünnepi készülődés hangulatát, és hőérzetükre sem lesz jótékony hatással.

Pénteken még 13-14 fok várható, sok lesz a felhőátvonulás, csapadék ugyan nem várható, s azonban már egyre erősödő széllel számolhatunk a péntek esti órákban, időjárásunk nagy változáson megy keresztül, s sajnos a pénteken délután még csak erős déli légmozgás szombat délutánra viharossá fokozódik sajnos  a szombat délutáni, esti órákban 70 km/h-t meghaladó széllökések is várhatóak, amik jelentősebb veszélyt jelenthetnek a viharos széllökések vastagabb faágakat is leszakíthatnak, villanyvezetékekbe kárt tehetnek épületek tetőszerkezetét rongálhatják meg, ami Karácsony előtt nem jó hír.

Vasárnap reggelre hirtelen mérséklődik a szél, s jelentős csapadék érkezik Békés, Csongrád megye tájaira és kisebb területeken 24 órán belül akár 10-15 mm eső is lehullhat, havazásnak nincs esélye s vasárnap is bőven 9 fok felett tetőznek a hőmérsékletek, éjszakai fagyokkal se kell számolni, s azonban a viharos szél miatt hőérzetünk 7 fok körül alakul majd a hétvégén.

A csapadékzóna még hétfőn is hatással lesz Békés, és Csongrád megye térségére s így a napsütést jó időre elfelejthetjük.

Hétfőn ismét már-már viharos, de ezúttal északkeleti szél érinti térségünket, ismét veszélyes útviszonyok alakulnak ki, óvatosan az utakon.

Keddtől pedig már lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében s az ünnepi időszakban esővel már nem kell számolnunk, de sajnos havazással sem, így fekete Karácsony várható, szeles időjárással, és szerdától az éjszakai fagyok is visszatérnek.

Összegezve rendkívül kellemetlen, csapadékos, viharos széllökésekkel megtűzdelt napok várnak Békés, s Csongrád megye lakóira az előttünk álló napokban.

Az előrejelzés osztható az oldalon található facebook jelre kattintva.