Friss időjárásjelentés

Veszélyes időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos búcsút mondhatunk a hideg, de még ennek ellenére eseménymentes időjárásnak Békés, Csongrád megye szerte, egy meleg, majd egy hidegfront érkezik térségünkbe, nagy változás várható, lássuk is hogy mire számíthatunk a folytatásban.

Eddig a fagyos reggelek keserítették meg életünket, azonban szombaton eléri térségünket a melegfront, s pillanatok alatt jelentősen megerősödik, vasárnapra pedig már-már viharossá fokozódik a légmozgás, és így kijelenthetjük, hogy igen kellemetlen hétvége elé nézünk.

A reggeli fagyoktól búcsúzunk, de a tartós napsütéstől is, szombaton hajnalban 2 fok várható, ami főleg a déli szélnek köszönhető, mely jelentősen megerősödik szombat reggelre, és a felhők is megérkeznek.

A pénteki napon 8-9 fokon tetőztek a hőmérsékletek, a reggeli ködfoltok lassan oszlottak fel.

Szombaton az erős déli áramlás hatására már 12-14 fokot is mérhetünk és vasárnap pedig már 18 fokig is felmelegszik a levegő hőmérséklete, az éjszakák is jelentősen enyhülnek. Se az emberi szervezetnek, se a növényeknek nem tesz jót ez a több mint szeszélyes, és veszélyes időjárás.

A veszély elsősorban a frontérzékenyekre, és kardiális panaszokkal küzdőkre vonatkozik, de például már vasárnap akár 60 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, s ami pedig a közlekedésre lehet veszélyes, ekkora erejű széllökések vastagabb faágakat, és villanyvezetékeket is leszakíthatnak, tetőkben kárt tehetnek.

Szombaton délután megérkezik a front csapadékzónája is, 3-4 mm eső várható Békés és Csongrád megye térségében.

A vasárnap csapadékmentes enyhe, de felhős, s nagyon szeles időjárást tartogat majd a hétfői napon már hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, a fronttal jelentős csapadék is érkezik, lehűlés is kezdődik egyben, azonban a fagyos éjszakák visszatérésétől egyenlőre nem kell tartanunk.

Összességében kijelenhetjük, hogy erősen szeles, csapadékos napok állnak előttünk, jelentős enyhüléssel de az erős, már-már viharos déli légmozgás sokat ront majd hőérzetünkön.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.