Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt!

- Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a délutáni órákban elérte Békés, és Csongrád megye térségét a hidegfront és a csapadékra sem kellett sokat várni, igen szeszélyes időjárásunk, az őszre ez jellemző is, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mai napon már felhősebb égboltra tekinthettünk fel, enyhe volt az éjszaka, 10 fokot mérhettünk, s ami az év ezen időszakának pontosan ideális hőmérséklettartományt jelent.

A Dunántúlt már a délelőtti órákban elérte a front csapadékot adó felhőzete, és így várható volt Békés, s Csongrád megye lakossága sem ússza meg “szárazon”, délután késve, de Békés, Csongrád megye tájaira is megérkezett az eső, 18 fokon tetőztek a maximum hőmérsékletek, és a délnyugati szél északnyugatiba módosult, ha átmenetileg is, de erős, és főleg tartós lehűléstől nem kell tartanunk.

A csapadékzóna az esti, kora éjszaki órákban áthalad térségünk felett, Békés, Csongrád megye tájain 4-5 mm eső várható, a front vázását követően kissé visszaesnek az éjszakai hőmérsékletek, így 7 fok várható a reggeli órákban, lakott területen kívül pára, és ködmezők képződhetnek, s így óvatosan a közlekedéssel megyénk útjain.

Pénteken még sok lesz a felhőátvonulás, de csapadékkal már nem kell számolnunk, és egyre inkább már a napsütés veszi át a főszerepet, tartós, és dinamikus felmelegedés veszi kezdetét, ez a péntek délutántól délibe módosuló légmozgásnak köszönhető, beköszönt az igazi vénasszonyok nyara.

Tartós, és jelentős felmelegedés kezdődik, de emellett fokozódik a ködhajlam, s ezt érdemes is szem előtt tartani mind autósoknak, és a kerékpárral közlekedőknek is, jelentősen nő a balesetveszély, s már vadak is aktívak, senkinek nem hiányzik az anyagi kiadás, vagy egy baleset.

Szombattól további enyhe légtömegek érkeznek, vasárnap már akár 22-23 fokot is mérhetünk., így pont ennek köszönhetően napról-napra egyre sűrűbb, kiterjedtebb ködmezők képződhetnek.

Összegezve esős csütörtök este, majd fokozatos, és tartós felmelegedés várható Békés, s Csongrád megye tájain, beköszönt az igazi vénasszonyok nyara.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.