Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Igazán kellemetlen napon vagyunk túl időjárási szempontból, már a kedd reggeli órákban csapadéktömb érkezett Csongrád megye tájaira, ami a délutáni, esti órákra átterjedt Békés megye tájaira is, a légmozgás is jelentősen megerősödött, hétfőn még 8, kedden már csak 6 fokon tetőztek a hőmérsékletek, azonban a megerősödő északkeleti légmozgás miatt hőérzetünk mindössze 3 fok körül alakult.

Kijelenthetjük, hogy közlekedési szempontból veszélyes éjszaka áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt, mert a csapadékzóna az éjféli órákra elhagyja térségünket és így hajnalra már fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek kanyarokban, erdősávok mentén útlefagyások is keletkezhetnek.

Szerda hajnalra jelentősen mérséklődik a szél is, így lakott területen kívül sűrű ködmezők képződhetnek, óvatosan a közlekedéssel, a köd, s a fagy nem jó párosítás, elég egy rossz kormánymozdulat, a vadak igen aktívak, ez sem elhanyagolandó tényező.

Szerdán marad a felhőké a főszerep, de komolyabb csapadék már nem érkezik, és azonban hideg időjárás várható hiszen mindössze 4 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a légmozgás tovább mérséklődik.

Vasárnap már egy ciklon éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és jelentős mennyiségű eső várható, s Békés, s Csongrád megye tájain akár 15-mm-t meghaladó eső is lehullhat szombat reggelig, és a csapadék halmazállapota kezdetbe eső lesz s majd hidegebb légtömegek érkeznek, az esőt havas eső, és helyenként átmeneti havazás válthatja. Szombattól már egy anticiklon alakítja időjárásunkat, visszatérnek a fagyok s a ködmezők megjelenésével is számolnunk kell.

Összegezve igen mozgalmas, és nem veszélytelen napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.