Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk ezúttal nem viccel, alaposan bekeményít, már a szombat hajnali órákban is hószállingózások jelezték, hogy nagy fordulat várható Békés, és Csongrád megye időjárásában, erős lehűlés kezdődik, s így lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Még pénteken 7 fokot mérhettünk a délutáni órákban, szombaton már csak 4 fokot mutattak a hőmérők, de lesz ez még lejjebb is, erős északkeleti áramlással fagyos légtömegek érkeznek Békés, Csongrád megye térségébe, erősebb éjszakai fagyokkal is számolnunk kell.

Veszélyes éjszaka vár ránk, hiszen észak felől nedvesebb légtömegek érkeztek Békés megye térségébe, és sok helyen hószállingózás, gyenge havazás tapasztalható, a lehullott vékony hóréteg ráfagy az utakra, így pedig útlefagyások keletkeznek főleg kanyarokban, erdősávok mentén, óvatosan az utakon.

Jelentősebb havazástól még nem kell tartanunk, de az utak a hajnali órákban bizony csúszósak lesznek, s előzzük meg a bajt, vezessünk kellő körültekintéssel, válasszuk meg a biztonságos sebességet, a vasárnap reggeli órákra -2 fokig süllyednek a hőmérsékletek, a szél a hét utolsó napján is erős lesz.

Hétfő hajnalra már mérséklődik a légmozgás tisztul az égbolt, ennek pedig erősebb éjszakai lehűlés lesz a vége, bizony a hétfő reggeli órákra már akár -5 fok köré süllyednek a hőmérsékletek.

A jövő hét első napjaiban mérsékelt légmozgás, sok napsütés, de mégis fagyos időjárás várható Békés, és Csongrád megye térségében, nappalonként is fagypont környékén tetőznek a hőmérsékletek.

Szerdától némi enyhülés várható, így jelentősen nő a ködképződési hajlam, és ónos szitálás előfordulhat, így a hét közepétől reggelenként fagyos, ködös időjárásra számíthatunk s így sajnos veszélyes éjszakákkal kell számolnunk s havazás leghamarabb jövő hétvégén valószínűsíthető Békés, Csongrád megye tájain és hószállingózások addig is előfordulhatnak, így időjárásunk télies jelleget ölt és jelentős felmelegedés még nem látszik körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.