Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Minden rossz ami jöhet, az jönni is fog az előttünk álló napokban, és egy hidegfront is érkezik a hétvégén Békés, és Csongrád megye térségébe, de addig is igen veszélyes időjárási körülményekkel számolhatunk, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Csütörtökön szélcsendes, de egész nap fagyos, barátságtalan időjárásban lehetett része Békés s Csongrád megye lakóinak s valamint erős párásság jellemezte tájainkat, -1 fokon tetőztek a hőmérsékletek, sok volt az útlefagyás, és a baleset is.

Az előttünk álló csütörtök éjszaka erős lehűlés várható, így a hajnali órákra -5 fokig süllyednek minimum hőmérsékletek, rendkívül veszélyes útviszonyokkal számoljunk, valamint sűrű ködképződésre s valamint nem elhanyagolandó a ködszitálás veszélye sem, ami komoly útlefagyásokat okozhat kanyarokban, s akár erdősávok mentén is.

A vadak is igen aktívak, s így ez a veszély sem elhanyagolandó tényező, óvatosan az utakon. A fékút jóval hosszabb lehet, és elég egy rossz kormánymozdulat.

A csípős reggelt követően a mai naphoz hasonlóan egész nap fagyos, s ködös időjárásra számíthatunk, és pénteken mindössze 0 fok magasságában tetőznek a hőmérsékletek, a köd egész nap megmaradhat, s így ezáltal a veszélyes útviszonyok is.

Szombaton egy hidegfront éri el Békés, s Csongrád megye térségét, enyhülés kezdődik és szombaton már akár 5 fok környékén tetőzhetnek a hőmérsékletek, jelentősen megerősödik az északnyugati légmozgás, s hideg-meleg légrétegek keverednek, így vegyes halmazállapotú csapadék várható.

A csapadék mennyisége nem lesz számottevő, de hétvégén komoly útlefagyásokkal kell számolnunk.

Így kijelenthető hogy télies igen veszélyes időszak áll előttünk, óvatosan a közlekedéssel Békés, Csongrád megye térségében, mert a baj hamar bekövetkezhet, jelentős felmelegedés nem látszik körvonalazódni az előttünk álló 5 napban, a hidegfront távozása után újabb lehűlés kezdődik, és szerdán csapadék érkezhet, és bizony kisebb havazásnak is van esélye.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.