Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Kettészakadt kontinensünk, és egyben hazánk időjárása, míg Sopronban 7, addig Békés, Csongrád megye térségében mindössze fagypont magasságában tetőztek a hőmérsékletek, ez igen ritka jelenség, és lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Nyugat-Európa felől igen enyhe légtömegek érkeztek a Dunántúlra, Németországban pedig szinte tavasz van, hiszen ott 14 fokon tetőztek a hőmérsékletek s Kaliforniában néhány napja havazott, így időjárásunk több mint szeszélyes arcát mutatja, Ausztráliában pedig közel 50 fokos hőség tombol.

Rekord hideget mérhettük a reggeli órákban, ami az idei telet illeti, Békés, és Csongrád megye tájain -10 fok köré süllyedtek a hőmérsékletek, és kisebb ködmezők képződtek főleg lakott területeken kívül, és így az éjszakai órákban veszélyes közlekedési helyzetek alakultak ki.

Kisebb enyhülés kezdődik csütörtökön, de ez már szerda éjszaka érezteti hatását, egyre sűrűbb ködfoltok képződnek Békés, és Csongrád megye területén, ónos szitálás is előfordulhat, nagyon óvatosan az utakon mert a lehullott csapadék azonnal az útra fagy majd, mivel csütörtök reggel ismét -8 fok várható Békés, s Csongrád megye térségében.

A szélcsendes időjárás, és a tiszta égbolt, valamint a magas páratartalom is erősítik a ködhajlamot.

A szerdával ellentétben csütörtökön már sok lesz a felhőátvonulás Békés, Csongrád megye térsége felett, de csapadék, és jelentős légmozgás nem várható, néhány fokos felmelegedés azonban igen, s a csütörtöki napon már 3 fokon tetőznek a hőmérsékletek, részben pontosan a felhős égbolt miatt.

Az enyhülés a pénteki napon tovább fokozódik, akkor már 5 fokot mérhetünk a délutáni órákban, viszont az éjszakai fagyok ugyan gyengülnek, s számítani kell velük mint ahogyan reggelenként a sűrű ködmezők is megjelennek, és balesetveszélyes útviszonyok alakulhatnak ki Békés és Csongrád megye térségében.

Hétvégén napsütésben gazdag, enyhe időjárásra számíthatunk s de örömünk nem tart majd sokáig, mert hétfőtől ismét erős lehűlés kezdődik, havazásra egyenlőre még nincs kilátás, ha késve is, de érkezni fog.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.