Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos időjárásunk nem ismer határokat, s újabb kellemetlenséggel készül, Békés, és Csongrád megyébe több hidegfront is érkezik az előttünk álló napokban, kemény napok várnak ránk, lássuk, hogy is, milyen időjárásra számíthatunk.

Néhány hete valóságos szélviharral kellett szembesülnünk, minden jel arra utal, hogy ismét bekövetkezik ami rendkívül veszélyes közlekedési helyzeteket, komoly károkat okozhat Békés, Csongrád megye szerte, az egyik hidegfront pénteken, tehát a mai napon érkezik, sajnos a délutáni órákban jelentős szálerősödés is várható, akár egy-egy 60 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, és kisebb csapadék is érkezik.

Az eddigi délnyugati légmozgás délutánra már északnyugatiba módosul, 7 fokon tetőznek a maximumok ami az év ezen időszakához képest még mindig igen enyhének mondható, az erősödő szél rombolja majd hőérzetünket ami 5 fok körül alakul majd.

Szombat reggelre mérséklődik a légmozgás, ami veszélyes is lehet és mert fagyni fog, a lehullott csapadék miatt foltokban útlefagyások keletkezhetnek, óvatosan az utakon a közlekedéssel.

Szombaton kissé megnyugszik időjárásunk bár azért nem lesz meleg, s 9 fok várható a délutáni órákban, használjuk ki a hétvégét, mert hétfőn erős hidegfront érkezik, viharos széllel, és sajnos a jövő hét hétfőn akár 80 km/h-t meghaladó széllökésekre is számíthatunk, s ami már komoly károkat okozhat fákban, és villanyvezetékekben egyaránt, akadozhat az áramellátás Békés, és Csongrád megye szerte.

Kedden érkezik meg a hidegfront csapadékzónája, 3-5 mm csapadékkal számolhatunk Békés, s Csongrád megye tájain, tehát az előttünk álló 5 napban 2 hidegfront is érkezik s a második hidegfront pedig bizony viharos széllökésekkel, összegezve veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, s főleg ez a hétfői napra lesz igaz.

A reggeli fagyokkal a hétfőt leszámítva számolnunk kell, tehát még azért a télnek nincsen vége, és akár az idei télen az is megeshet, hogy márciusban fog havazni, eltolódtak az évszakok.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.