Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk továbbra is szeszélyes, és veszélyes jellegét mutatja Békés, s Csongrád megye szerte, szerdán újabb hidegfront haladt át térségünk felett, és mintegy 6-8 mm csapadékot hagyva maga mögött, s nincs azonban megállás, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az előttünk álló szerda éjszaka folyamán még sok lesz a felhőátvonulás Békés, s Csongrád megye térsége felett s így kisebb záporok még előfordulhatnak ugyan, de említésre méltó csapadék már nem várható, és a felhős égboltnak köszönhetően nem csökkennek fagypont alá a hőmérsékletek, a szél élénk marad.

Csütörtök reggel 3 fok várható, és még továbbra is sok lesz a felhőátvonulás de csapadék nem várható, és a csütörtöki napon jelentős lehűlés következik be, és mindössze 10 fok alatt tetőznek a hőmérsékletek, de azért némi napsütésben is részünk lehet az élénk légmozgás ellenére.

Sajnos pénteken ismét egy igen erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait, s így sajnos ismét a hét utolsó napján ismét megerősödik, majd a déli órákban viharossá fokozódik a légmozgás, így sajnos ismét számítanunk kell károkozó szélre s lesznek olyan területek, ahol 75 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak, amik tetőszerkezetekben, fákban, villanyvezetékekben is kárt tehetnek, és így ajánlott, s hogy pénteken ne parkoljunk fák alá, ha egy mód van rá.

Pontosan a viharos széllökések miatt a hidegfrontból jelentős csapadék nem várható, s a hegyekben akár hózáporokkal is számolni kell a pénteki napon.

A hidegfront szombat hajnalra elhagyja Békés, és Csongrád megye tájait, így szombat hajnalban fagypont alá süllyednek a hőmérsékletek Békés, és Csongrád megye szerte, mérséklődik a légmozgás, s azért élénk tartományokban marad, és így a hétvége is igen szeles időjárást tartogat, főleg a vasárnap.

Hétfőn újabb hidegfront érkezhet Békés és Csongrád megye tájaira, mozgalmas napok állnak előttünk, s pénteken vezessünk óvatosan, vigyázzunk egymásra, a 75 km/t meghaladó széllökések veszélyesek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.