Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően a péntek reggeli órákban megérkezett a frontfelhőzet, Békés, és Csongrád megye több pontján havas eső, majd már hó hullott, azonban megmaradó hóréteg nem tudott kialakulni, akkor még igen élénk déli légmozgás jellemezte térségünket, tereptárgyakon azonban megmaradt a hó de a délelőtti órákban elolvadt.

A délutáni órákban mindössze 3-4 fokon tetőztek a napi maximum hőmérsékletek s az északnyugati szél áttörte a Tisza vonalát, s megkezdődött a jóval hidegebb légtömegek beáramlása Békés, Csongrád megye térségébe, a folyamat igen gyors, jelentős szélerősödéssel, és hirtelen lehűléssel számolhatunk.

Ennek köszönhetően már a péntek kora esti órákban fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, s ennek köszönhetően péntek éjszaka jelentős útlefagyások keletkeznek majd, s nagyon óvatosan a közlekedéssel utakon, és járdákon egyaránt, Békés, és Csongrád megye szombat reggelre korcsolyapályává változik, így igen veszélyes szombat reggelre ébredhetünk, addigra tisztul az égbolt, mérséklődik a légmozgás is.

A csípős szombat reggelt követően sok napsütésre számíthatunk mérsékelt légmozgás mellett, s azonban ez az állapot csak átmeneti lesz, mert a szombat esti órákban ismét jelentősen megerősödik a légmozgás és egy-egy 55-60 km/h sebességű széllökés is befuthat.

Akkor már déli szél jellemzi majd térségünket és így felmelegedés kezdődik, szombaton 7 fok várható, de a délután jelentősen megerősödő légmozgásnak köszönhetően hőérzetünk 4 fok körül alakul majd.

Vasárnap már ismét újabb front érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és így az esti órákban már újabb csapadékzóna érkezik, viharos széllökésekkel, hétfőn éjszaka akár 70 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre, a viharos széllökések fákban s tetőszerkezetekben kárt tehetnek, és hétfőn jelentős mennyiségű csapadék érkezik tájainkra.

Az esős kellemetlenül szeles időjárás kedden is folytatódik ennek ellenére éjszakai fagyok nem várhatóak köszönhető ez részben a kitartó, de erős, már-már viharos déli légmozgásnak köszönhetően.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.