Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Időjárásunk valóságos ámokfutásba kezdett, hetek óta nem ismerni Békés, Csongrád megye időjárására, de elmondható ez akár az egész hazánk területéről is, front után front érkezik, ami nagyon megviseli már az egészséges emberi szervezetet is, lássuk, hogy milyen időjárás várható a folytatásban.

A mögöttünk álló 48 órában 20 mm-t meghaladó csapadék hullott Békés és Csongrád megye szerte, s így némileg mérséklődött az októberben még jellemző aszályos időszak, és minden jel arra utal, hogy még az előttünk álló napokban sem fogunk “unatkozni”.

A csütörtöki napon már jelentősen mérséklődött az eddigi élénk légmozgás, melynek sajnos veszélyesebb hatását meg is fogjuk tapasztalni, s a mérséklődő légmozgásnak köszönhetően Békés, és Csongrád megye szerte sűrű ködfoltok képződnek már az esti órákban, ami jelentős veszélyt jelent a közlekedőkre, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain, a vadveszély se elhanyagolandó tényező.

A péntek reggeli órákban is sűrű ködmezőkkel, majd szűrt napsütéssel indul a nap, és majd a déli órákat követően erős felhősödés kezdődik, így a péntek délutáni, esti órákban újabb csapadékzóna érkezik, ami helyenként ismét jelentős esőt szállíthat Békés, és Csongrád megye tájaira, felmelegedés kezdődik, de az erős felmelegedés először a magasban következik be, pénteken 13 fokon tetőznek a hőmérsékletek.

A dinamikus felmelegedés hatását csak hétvégén érezzük majd, szombaton már 20 fokot is mérhetünk.

Eddig a frontoké volt a főszerep, azonban ezután már ciklonális hatásoknak leszünk kitéve, és hétvégén, főleg szombat délutántól ismét jelentős csapadékhullással kell számolnunk, Békés, Csongrád megyében szombat délutántól vasárnap estig újabb jelentős, akár 10 mm-t meghaladó esővel számolhatunk.

A hétfői napra a csapadékzóna elhagyja térségünket, ismét jelentős ködképződés várható hétfőn, s ismét veszélyes közlekedési helyzet alakul ki, erős lehűlés kezdődik, hétfőn a köd mellé akár fagy párosulhat, s ezért nagyon óvatosan a közlekedéssel az utakon.

A távolabbi kilátásokban a jövő hét közepén újabb ciklon érkezhet Békés, Csongrád megye tájaira, sajnos ismét jelentős csapadékkal, tehát több mint változatos időjárásban lehet részünk az előttünk álló néhány napban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.