Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Ezúttal a veszélyes szó a főcímben egyáltalán nem túlzás, s mert már a szerdai napon is szupercellák érték el a Dunántúl térségét is de például Debrecen környéke sem maradt ki, és Békés, valamint Csongrád megye sem marad ki a veszélyes időjárásból.

Tegnap még 23 fokot mérhettünk a délutáni órákban napos-felhős időszakok váltották egymást és főleg Békés megyében, például Csorváson, Békéscsaba térségében egyaránt rövid ideig tartó intenzív záporokat lehetett tapasztalni, az ég is megdörrent.

Melegebb légtömegek érkeznek péntekre, rendkívül labilissá téve a légkört így sajnos a pénteki napon igen heves zivatarokkal kell számolnunk, és hidegfront is érkezik, s ami pont hogy melegedést nem pedig lehűlést hoz majd, hétvégén már 29 fokot mérhetünk de nagy ára lehet.

Bizony s hiszen a pénteken érkező zivatarok viharok gyakran járnak majd sajnos heves kifutószéllel, kisebb körzetekben akár 90 km/h széllökés is előfordulhat, és ami bizony már nagy veszélyt jelent a közlekedőkre, fák dőlhetnek a utakra, akár villanyvezetékek is leszakadhatnak, akadozhat az áramszolgáltatás, s heves zivatar esetén akár 25 mm-t meghaladó eső is lehullhat rövid időn belül, 25 fokon tetőznek a hőmérsékletek majd a pénteki napon, és a heves viharokhoz nagyobb szemű jég is társulhat.

Nem hiányozna, mert áprilisban a gyümölcsök jelentős része elfagyott, majd ezután 10 hetes erősen aszályos időszak következett, mezőgazdasági szempontból a repce, a búza is jelentős károkat szenvedett, amit majd a boltok polcain mi is megérzünk majd.

A még most élénk déli szél már ma késő este jelentősen megerősödik.

Hétvégén szintén erős zivatarokkal kell számolni Békés és Csongrád megye térségében melyeket szintén viharos szél és gyakran jégeső kísérhet jelentős csapadékkal de ennek ellenére a melegedés tovább folytatódik mint említettem, hétvégén akár 29-30 fokot is mérhetünk, és így mindent összevetve igen veszélyes napok állnak Békés, és Csongrád megye lakói előtt.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.