Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A tél is ritka, és szokatlan időjárást hozott, majd egy közel 10 hétig tartó aszály sújtotta Békés, és Csongrád megye térségét, ami nem tett jót a hazai termésnek sem. Lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az aszályt szerda hajnalban Békés megye középső részén özönvíz váltotta fel, és hiszen Orosháza, és főleg Árpádhalom térségben 35-40 mm hullott, de voltak olyan körzetek, ahol a lehulló csapadék mennyisége megközelítette az 50 mm-t, sőt, meg is haladta.

A csütörtök mérsékelt légmozgással telt, mely mellé igen fülledt, meleg időjárás társult azonban jelentős csapadék már nem hullott Békés, és Csongrád megye térségében.

A pénteki napon 27 fokra, fülledtségre, és mérsékelt légmozgásra számíthatunk bizony szombaton akár a 30 fokot is meghaladhatják a hőmérsékletek, és csapadéknak kicsi a valószínűsége a hétvége első napján, viszont a szombat esti órákba egy erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét.

S így a szombat éjszakai óráktól már igen heves zivatarok kialakulásával számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, felhőszakadások, jégeső, akár viharos kifutószél is kísérheti a zivatarokat a hét utolsó napján akár 90 km/h-t meghaladó széllökésekkel is előfordulhatnak, tehát igen veszélyes hétvége áll előttünk.

A hétfői napra közel 8 fokos hőmérsékletcsökkenés következik be, ez bizony sajnos az egészséges emberi szervezetet is megterheli majd, a frontérzékenyeket pedig pláne.

Hétfőn, és kedden tovább folytatódik a záporokkal, zivatarokkal megtűzdelt időjárás, s még a jövő hét első két napján is előfordulnak majd viharos zivatargócok, kijelenthető, hogy szeszélyes, és igen veszélyes napok várnak ránk, szerdától melegedés kezdődik, s csökken a csapadékhajlam is Békés, és Csongrád megye térségében, jövő hét pénteken már ismét 30 fok körüli értékeket mérhetünk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.