Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Bizony, veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira, ugyan a szombaton kicsi pihenőt tartott időjárásunk, azonban újabb özönvízszerű esők érkeznek s igen sok térségben számíthatunk heves kísérő jelenségekre is.

A szombati napon is voltak felhőátvonulások, de jelentős csapadék sehol nem hullott s a hőmérsékletek is kedvezően alakultak, bár ez még elmarad az átlagtól, mert ilyenkor már inkább 30 fokok szoktak lenni, a június eddigi része hűvösnek mondható, s bár ez relatív, van aki a hűvösebb időjárást szereti, van aki a kánikulát.

Egy a közös, és az bizonyos és hogy ez a szélsőséges időjárás még az egészséges emberi szervezetet is megviseli valamint 9 hónap után ez a területi átlagban közel 100 mm eső 1 héten belül, nem kedvez sem a mezőgazdaságnak, sem a magánembereknek.

Nem hiányzik a csapadék s de mégis érkezni fog, vasárnap délelőtt, és így délután még többnyire felhőátvonulások határozzák meg időjárásunkat s majd a késő délutáni, esti óráktól intenzív zivatargócok, és jelentős csapadékzóna éri el Békés s Csongrád megye térségét, sajnos kisebb körzetekben intenzív felhőszakadás, és jégeső is előfordulhat, s bizony viharos kifutószéllel is számolnunk kell.

Zivatarok, s viharok idején, akár 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak, és ekkora erejű széllökések fákat dönthetnek az utakra, épületeket rongálhatnak meg, és a villanyvezetékeket sem kímélik majd, és áramkimaradások is előfordulnak vasárnap este, és a hétfői napon, hiszen a jövő hét első napján folytatódik a csapadékos idő, s így Békés, s Csongrád megye lakóira veszélyes napok várnak, újabb jelentős csapadékkal.

Fák alá nem tanácsos parkolni, és az intenzív villámtevékenység miatt a szabadban se lesz biztonságos tartózkodni Békés, és Csongrád megye területén, nagy a villámcsapás esélye főleg a vasárnap éjszakai, és hétfő reggeli, és valamint délelőtti órákban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.