Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Sajnos a veszélyes szó tényleg találó, az előttünk álló néhány nap időjárását figyelembe véve s sajnos lesz itt minden, először erősen ködös napok, majd mediterrán ciklon érkezik, és ezzel még nincs vége, bizony viharossá fokozódó széllel is számolnunk kell az előttünk álló napokban, lássuk is a folytatást.

A keddi napon még a napsütés dominál majd Békés, és Csongrád megye szerte, és kedden, szerdán még erősen ködös, fagyos hajnalokra ébredhetünk, ami veszélyt jelent a közlekedőkre vigyázzunk egymásra. s az előttünk álló keddi, és valamint szerdai napon mindössze 5 fok köré emelkednek a hőmérsékletek, és a jellemzően mérsékelt északkeleti légmozgás határozza meg időjárásunkat.

Ez az időjárás továbbra is kedvez a vírusok terjedésének, ügyeljünk a réteges öltözködésre, és valamint a megfelelő vitaminpótlásra, elsősorban a C, és D vitaminok lehetnek jó hatással immunrendszerünkre.

Szerdán mediterrán ciklon érkezik hazánk térségébe, de Békés s Csongrád megye tájain csütörtökön kell számítanunk csapadékra, ónos szitálás, és havas eső formájában, az Északi-középhegységben lehet csak számítani havazásra, ott akár 3-5 cm hóréteg is kialakulhat majd.

Csütörtöktől az északkeleti légmozgás délkeletibe módosul, melegedés kezdődik, és a szél napról-napra erősödni fog, és hétvégén a magas hőmérsékletek ellenére már-már viharos széllel kell számolni Békés, és Csongrád megye térségében egyaránt, az erős szél erősen rombolja majd hőérzetünket is.

Hétvégén akár 65-70 km/h széllökésekre is számítani lehet, s ami szintén veszélyt jelent a közlekedőkre, ekkora erejű széllökések már vastagabb faágakat szakíthatnak le, épületekben tehetnek kárt, de például akár villanyvezetékekben is kárt tehetnek Békés, s Csongrád megye térségében, nem árt erre felkészülni.

Összességében elmondhatjuk, hogy igen változékony, s igen veszélyes napok állnak előttünk, jövő héten sajnos újabb csapadékhullám érkezhet, mérsékelt lehűléssel Békés, és Csongrád megye térségébe is.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares