Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Semmi kétség, a tél alaposan bekeményített Békés, és Csongrád megye szerte, sarkvidéki eredetű fagyos légtömegek érték el már a Kárpát-medence térségét is s Békés megye térségébe pedig a hó már napokkal ezelőtt megérkezett, főleg Békés megye északkeleti részén valamint a Sárrét térségében tudott kialakulni összefüggő hóréteg.

Vasárnap hajnalban már egy intenzívebb csapadékot adó felhősáv érte el Békés, Csongrád megye tájait, és havazás kezdődött, így elmondhatjuk, hogy ez az nap az idei tél első komolyabb támadása, hiszen már a hőmérsékletek a telet idézik, és végre olyan havazás érkezett ami egész Békés, s Csongrád megyében is említésre méltó hóréteget hagy maga mögött.

A várható hó mennyisége vasárnap estig Békés, és Csongrád megye szerte elérheti, sőt meg is haladhatja az 5 cm-t, így végre igazi, hamisítatlan, havas táj tárul a szemünk elé.

Vasárnap a napi maximumok kissé fagypont alatt alakulnak, így a hó olvadásától nem kell tartanunk, és a szülök, valamint a gyerekek is örülhetnek, mert szánkózásra, hóember építésre is alkalmas lesz, a most lehulló hó mennyisége.

Közlekedési szempontból viszont igen veszélyes napok állnak előttünk, az autósok havas, csúszós utakra készüljenek, és a vasárnap éjszakai órákban -10 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, így útlefagyásokkal is számolnunk kell, hiába a sózás, és csúszásmentesítés, a hazánkban használt csúszásmentesítő anyagok már sajnos -5 fok hőmérséklet alatt nem sokat érnek, elég egy rossz kormánymozdulat s sajnos könnyen tragédia lehet a vége.

Még a hétfői napon is számíthatunk kisebb havazásokra Békés, és Csongrád megye térségében, és a napi maximumok, is fagypont körül alakulnak, így a hó olvadásától továbbra sem kell tartanunk.

Szerdától kezdődhet komolyabb enyhülés, akkor már olvadásnak indul a vasárnap lehullott hóréteg, így egyre több helyen alakulnak ki útlefagyások, szerda éjszaka is fagyni fog, sőt, a déli szél is feltámad, s így még kisebb hófúvásokkal is számolnia kell Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Csütörtökön tovább folytatódik az enyhülés, de sok köszönet nem lesz benne, mert csütörtök estétől már megerősödik, majd péntekre viharossá fokozódik a légmozgás Békés, és Csongrád megye szerte, jelentős enyhülés következik be a jövő hét végére.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares