Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Vasárnap hajnalban Békés, és Csongrád megyébe is megérkezett a mediterrán ciklon, ami csapadékot is hozott térségünkbe, a csapadék halmazállapota eleinte eső, ónos eső volt, majd vasárnap hajnalban már havazás jellemezte tájainkat.

Békés, és Csongrád megye szerte 3-4 cm hó hullott, azonban örömünk nem sokáig tartott ismét enyhébb légtömegek érkeztek térségünkbe a vasnap reggeli órákra, a hőmérsékletek fagypont fölé emelkedtek, és sajnos mindössze 1 fokon múlott ezúttal is, hogy a lehulló hóréteg megmaradjon, de így  sajnos vasárnap délre a hó teljesen elolvadt.

A mai napon még számítani kell hózáporokkal, s az esti órákban akár ónos esővel, és kisebb körzetekben havazás is lehet, és ami nagy veszélyeket rejt magában, hiszen az olvadó hóréteg ráfagy az utakra, bizony gyakoriak lesznek az útlefagyások, vasárnap éjszaka nagyon óvatosan a közlekedéssel, és hétfőn reggel is mert az útlefagyások súlyos baleseteket okozhatnak autósoknak, kerékpárosoknak, gyalogosoknak is.

Az élénk északkeleti légmozgás erősen rombolja vasárnap, majd még hétfőn délelőtt is hőérzetünket, így öltözzünk rétegesen, és ügyeljünk a megfelelő vitaminpótlásra, ez most nagyon fontos.

Hétfő délutánra a szél mérséklődik, és egyre nagyobb területeken alakulnak ki sűrű ködmezők, ez újabb veszélyt jelent majd a közlekedésre a kedd reggeli órákban, s akkor is gyakoriak lesznek az útlefagyások, és akkor már a köd, és a fagy okozhat jelentős közlekedési veszélyt Békés, és Csongrád megye lakóinak.

Szerdától már déli légmozgás jellemezi majd Békés, és Csongrád megye térségét és jelentős felmelegedés kezdődik, ami erősen megviseli majd szervezetünket, míg vasárnap mindössze 1, addig csütörtökön már akár 10 fok feletti értékeket is mérhetünk, mondhatni drasztikus felmelegedés következik be.

Pénteken a lehűlés tovább folytatódik, és így az igazi, hamisítatlan tél tovább várat magára, de ami késik, nem múlik, van még bőven ideje a télnek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares