Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A mögöttünk álló éjszaka folyamán még kisebb záporok fordultak elő Békés, Csongrád megye térségében de összességében jelentősebb mennyiségű esőről nem beszélhetünk s északkelet felől hideg levegő zúdult a Kárpát-medence térségébe, lássuk, milyen időjárás várható a folytatásban.

A Dunántúl térségét Ausztria felől igen hideg légtömegek árasztották el s például Sopron környékén csak 3 fokot mutatnak a hőmérők, Békés, és Csongrád megyében sincs melegünk, 8 fokot mérhetünk, Békés s Csongrád megye térségében is északnyugatiba módosult a légmozgás, így a hideg légtömegek még tovább terjeszkednek.

A csütörtök délelőtti órákban a felhőké, délután pedig egyre inkább a szűrt napsütésé a főszerep, s ennek ellenére a mai napon mindössze 12 fokon tetőznek a napi maximum értékek Békés, Csongrád megyében.

Az esti órákban az északkeleti légmozgás már délibe módosul, dinamikus felmelegedés indul meg, és így a péntek éjszakai órákban sűrű ködmezők képződnek Békés, Csongrád megye szerte óvatosan az utakon.

A délnyugati légmozgásnak köszönhetően szombatra már jelentős felmelegedés következik be, és ennek köszönhetően a szombat délutáni órákban már 18 fokon tetőznek a hőmérsékletek, és már egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep, a hétvégén kifejezetten enyhe időjárás várható, de azonban a szombaton déli órákban jelentősen megerősödik a délnyugati légmozgás, ami rombolja majd hőérzetünket.

Vasárnap hajnalra ismét veszélyes közlekedési helyzet állhat elő s hirtelen mérséklődik az igen élénk déli légmozgás, így megint sűrű ködmezők képződnek, óvatosan az utakon, vasárnap már 20 fok várható, ami november közepén igen ritka, és több, mint szokatlan.

Hétfőn már egy csapadékzóna közelíti meg Békés, és Csongrád megye térségét, és fokozatos lehűlés veszi kezdetét, hétfőn már csak 15 fokot mérhetünk ismét a felhőké lesz a főszerep, és egyre több helyen alakul majd ki zápor, így az esernyőt célszerű magunknál tartani a hétfői napon.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található faceook jelre kattintva.