Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kijelenthetjük, hogy az idei tél az elmúlt 5 év legkeményebb időjárását hozta Békés, és Csongrád megye térségébe, még messze van a tavasz, de már sok havazás mögöttünk áll, érkezik a következő, lássuk, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban?

A mögöttünk álló szerda éjszakai órákban eleinte szélcsendes időjárás jellemezte tájainkat, és az éjszaka első felében sűrű ködmezők képződtek Békés, és Csongrád megye szerte, mely mellé fagy társult, és így igen veszélyes út, és közlekedési viszonyok alakultak ki.

Az éjféli órákat követően megélénkült, majd csütörtök hajnalra kifejezetten megerősödött az északkeleti légmozgás, a csapadékzóna megérkezett, hideg-meleg légrétegek keverednek, Békés, és Csongrád megye szerte fagyott eső, és ónos eső keveréke hullik, rendkívül veszélyes útviszonyokra készüljünk.

Az újabb csapadékzóna szintén a mediterrán térségben zajló intenzív ciklonképződésre vezethető vissza, az erős északkeleti szél segítségével már ismét hidegebb légtömegek áramlanak Békés, Csongrád megye térségébe, így a délutáni órákban az ónos esőt havas eső, majd havazás váltja.

Csütörtökön mindössze -1 fokon tetőznek a hőmérsékletek, így a már kialakult hóréteg olvadásától nem kell tartanunk.

A csütörtök késő délutáni óráktól a péntek déli órákig újabb, 5 cm-t  is meghaladó hóréteg kialakulásával számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, nagyon veszélyes útviszonyokra célszerű készülni, óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A csapadékzóna szombaton a déli órákat követően elhagyja térségünket, elvékonyodik a felhőtakaró, de tartós napsütéssel a szombati napon sem számolhatunk.

A tisztuló égboltnak, és a némileg mérséklődő légmozgásnak köszönhetően igen erős éjszakai lehűléssel számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében, szombat hajnalban -4, vasárnap hajnalban pedig már -6 fokig süllyednek a hőmérsékletek.

Összegezve igen veszélyes napok állnak előttünk, először ónos, és fagyott eső, majd délután hó teszi igen veszélyessé a közlekedést Békés, és Csongrád megye szerte.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.