Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A mögöttünk álló csütörtöki napon már némi napsütés is mutatkozott Békés, és Csongrád megye tájain, a csapadékzóna elhagyta Békés, és Csongrád megye térségét, az égbolt tisztult ugyan, mérséklődött a szél is, de erősebb lehűlés ennek hatására sem következett be a csütörtök reggeli órákra, és 9 fokig süllyedtek  a hőmérsékletek.

A csütörtöki napon az évszakhoz képest enyhe, és igen kellemes 16 fokos időjárásban lehetett részünk, és a délkeleti légmozgás is mérsékelt maradt, így az sem rombolta hőérzetünket.

Az előttünk álló éjszaka még számítani kell kisebb, s de jelentéktelen záporok kialakulásával s a felhőké a főszerep, ismét péntek reggel mindössze 9 fokig süllyednek a hőmérsékletek, ami az év ezen időszakában igen barátinak mondható.

A pénteki napunkat is még főleg délelőtt folyamán  a felhők határozzák meg, de csapadék nem várható, s majd a délutáni órákra már tisztul az égbolt, a légmozgás mérsékelt marad, iránya nem változik, s 12 fok várható a délutáni órákban, egyre több napsütés várható.

Péntek este tovább mérséklődik a légmozgás, és szombat hajnalra sűrű ködmezők képződnek, s óvatosan az utakon, a látótávolság 100 méter alá csökkenhet lakott területen kívül, és a vadak igen aktívak, fontos a sebesség helyes megválasztása, pénteken sok napsütés várható 12 fokkal, de jelentősen erősödik sajnos az éjszakai lehűlés is.

Szombaton este már a sűrű ködmezőkhöz fagyközeli hőmérsékletek társulnak, s így jelentősen nő majd a balesetek bekövetkezési kockázata, s hétvégén pedig marad ez a változatlan, szélcsendes időjárás, éjszaka ködmezőkkel, fagypont körüli értékekkel.

Jelenetős felmelegedés, és csapadék az előttünk álló 5 napban bizonyosan nem várható.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.