Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos a szép, és az évszakhoz képest enyhe időjárás sem tart örökké, még Békés, és Csongrád megyében sem, csütörtökön még 17, pénteken már csak 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek, s további lehűléssel kell számolnunk az előttünk álló napokban, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Pénteken sok volt a felhőátvonulás Békés, és Csongrád megye térségében, azonban eső nem hullott, s 12 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ami az évszaknak megfelelő hőmérséklet tartományokat takart, s lassan, de biztosan időjárásunk visszatér a régi, megszokott kerékvágásba.

Az előttünk álló éjszaka a mérséklődő légmozgásnak, és tisztuló égboltnak köszönhetően erősebb lehűlés várható, Békés és Csongrád megye térségében fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, és ez igen nagy változásnak mondható, hiszen például még szerdán 10 fokra ébredhettünk.

Nagyon óvatosan a közlekedéssel, lakott területen kívül foltokban sűrű ködmezők képződhetnek, melyek veszélyt jelenthetnek, nő a fékút, ezért a gyalogosoknak is érdemes ezt figyelembe venni, és kanyarokban  erdősávok mentén útlefagyások is keletkezhetnek a páralecsapódás miatt, ami csúszóssá teheti az utakat és jelentősen növelik a balesetveszély kockázatát.

Az igen csípős szombat reggelt követően sok napsütésre számíthatunk s ennek ellenére mindössze 12 fok várható a délutáni órákban, a szél nem erősödik meg, csapadéktól sem kell tartanunk.

A vasárnap, és a hétfő is hasonlóan napsütésben gazdag időjárást tartogat, s de egyre nő a ködképződési hajlam, így például hétfőn hajnalban már fagypont köré, kissé az alá süllyednek a hőmérsékletek, sajnos ekkor már a lakott területeken belül is sűrű ködmezők megjelenésével kell számolnunk, s így közlekedési  szempontból igen veszélyes időszak áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt.

A folytatásban már keddtől ismét a felhőké a főszerep, és kisebb záporokkal is számolnunk kell, azonban jelentős eső nem várható, így keddtől a felhős égboltnak köszönhetően ismét fagymentes éjszakák állnak előttünk, jelentős felmelegedés nem látszik körvonalazódni az előttünk álló 4-5 napban.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jele kattintva.