Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A viszonylag zord hétvége után megérkezett a tél hazánkba, Magyarország északnyugati, és északi részein már több centiméter hó hullott, Békés, és Csongrád megyében még eső, havas eső váltogatja egymást, de  a délutáni órákban 1-2 cm hóra itt is számíthatunk, ami rendkívül veszélyes útviszonyokat teremthet.

Egy összeáramlási zóna mentén húzódik a hóhatár, s mely Szolnoktól kissé északra helyezkedik el, és így Szolnoktól északra havazás, Szolnoktól délre pedig havas eső, eső jellemző, a Dunántúlon északkeleti, és Békés megyében még délkeleti a légmozgás, így Békés, és Csongrád megye tájain 2 fok van, s Budapesten például már szintén kifehéredett a táj, nagyon óvatosan az utakon, azon a környéken sok a baleset.

A mai napon egy jelentős csapadékzóna halad át Békés, és Csongrád megye térségén is, eleinte eső, majd a hideg légtömegek beáramlásának köszönhetően egyre inkább havas eső majd kevés, 1-2 cm hó várható.

Összességében jelentős mennyiségű csapadékkal számolhatunk, és a szél iránya délután már délkeletiből északnyugatiba módosul, így a fagyos légtömegek addigra már elérik Békés, és Csongrád megye tájait, és egyre több helyen a kezdeti esőt, havas eső, este kisebb havazás váltja fel.

Ebből adódóan rendkívül veszélyes közlekedési helyzetekre számíthatunk a kedd esti órákban, a nappali órákban lehullott csapadék ráfagy az utakra, és járdákra, nagyon óvatosan a közlekedéssel, kedd reggelre pedig már ismét erős éjszaki lehűlés várható, csúszós utakkal.

A csapadékzóna kedd hajnalra elhagyja Békés, s Csongrád megye térségét, zord napok következnek, és a keddi napon is mindössze 2 fokon tetőznek a hőmérsékletek, éjszakánként erős fagyokkal számoljunk így pedig kijelenthetjük, s hogy hamisítatlan téli időjárás várható Békés, és Csongrád megyében, az előttünk álló napokban, de további jelentősebb légmozgás, vagy említésre méltó csapadék nem várható, mert egy anticiklon épül ki térségünk felett, mely távol tartja a változást hozó frontokat, és ciklonokat.

Kedden, szerdán, s csütörtökön is sok napsütés várható, erős éjszakai fagyokkal, jelentős légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.