Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Az mögöttünk álló csütörtöki nap a szerdai naphoz hasonlóan a köd, és a fagy szorításában telt, és Békés valamint Csongrád megye szerte mindössze fagypont köré emelkedtek a hőmérsékletek, így hamisítatlan téli időjárásban lehetett része térségünk lakóinak.

Közlekedési szempontból veszélyes éjszakák állnak előttünk, kemény fagyok várhatóak és a légmozgástól mentes időjárásnak köszönhetően ismét sűrű ködmezők s útlefagyások nehezítik, sőt teszik veszélyessé a hajnali közlekedést, kisebb területeken gyenge hószállingózás is előfordult, de 1 cm-t meghaladó hóréteg még nem várható Békés, és Csongrád még térségében.

Pénteken reggel -4 fokra, és sűrű, köddel borított tájakra ébredhetünk Békés, s Csongrád megye szerte és az útlefagyásokra főleg kanyarokban, erdősávokban érdemes ügyelni, szélcsendes időjárás várható, s így a ködmezők a pénteki napon is makacsul megmaradnak, óvatosan az utakon.

Péntek estétől a fokozatos, élénkülő déli légmozgásnak köszönhetően már csökken a ködhajlam, és ezzel azonos időben melegedő folyamat indul meg, ami átmeneti lesz, szombaton, vasárnap már nem várható reggelenként fagy Békés, és Csongrád megye térségében.

A hétvégén már a napsütésé a főszerep, szombaton 5, vasárnap már 8-10 fok várható, s a légmozgás kissé élénk lesz, ami ronthat hőérzetükön, de legalább faggyal nem kell számolnunk a hajnali órákban már.

A jövő hét első napján egy frontrendszer csapadékzónája halad át Békés, és Csongrád megye tájain, s így ismét említésre méltó, 5 mm-t meghaladó csapadékzóna érkezik, amely kezdetben eső, és majd havas eső formájában hullik alá, hazánk északi tájain ismét a havazás lesz jellemző.

Jelentősebb felmelegedés az előttünk álló napokban nem látszik körvonalazódni legalábbis tartós sajnos bizonyosan nem, marad a zord időjárás Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.