Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Sajnos közlekedési szempontból ismét egy veszélyes éjszaka áll Békés, és Csongrád megye lakói előtt, egy hidegfront közeleg térségünk felé, újabb változás várható időjárásunkban, s a mai nap is lehetett érezni a változás szelét, lássuk, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A vasárnap ködösen, fagyosan indult, majd néhány órás napsütést követően megélénkült a délkeleti szél, és egy óriási kiterjedésű alacsonyszintű ködfelhőzetet sodort fölénk Románia felől, és így a délutánunkat ismét a borultság árnyékolta be.

A ködmezők még a vasárnap éjszakai órákban se oszlanak, hétfő reggelre fagypont köré süllyednek már a hőmérsékletek, s így veszélyes közlekedési helyzetek, útlefagyások alakulnak ki Békés, s Csongrád megye szerte, óvatosan az utakon.

A déli légmozgásnak köszönhetően fokozatos melegedés kezdődik, azonban a déli órákhoz közeledve egy hidegfront érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, és több helyen számíthatunk csapadékkal, és így igen kellemetlen hétfői napnak nézünk elébe, a csapadékhullás átnyúlik a kedd reggeli órákra, s nézzük a jó oldalát, kedd hajnalban átmenetileg nem várható fagy.

Örömünk azonban csak átmeneti, hiszen a front hátoldalán ismét hideg légtömegek áramlanak Békés, és Csongrád megye tájaira, a légmozgás északnyugatiba, majd északkeletbe módosul, így szerdán hajnalban már ismét fagyni fog, és nappal is csak 5 fokon tetőznek a napi maximum értékek.

A légmozgás hétfőn, kedden, és szerda délelőtt is élénk lesz, majd szerdán délután hirtelen mérséklődik, így csütörtöktől ismét télies, fagyos, ködös időjárás várható Békés, és Csongrád megye térségében.

Csütörtök ismét csapadékzóna érkezik Békés és Csongrád megye térségébe, s a kezdeti esőt egyre inkább havas eső váltja fel, megmaradó hóréteg csak a hegyekben várható.

Összegezve igen változékony, frontoktól sem mentes hét áll előttünk, és a reggeli ködmezők igen komoly veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre Békés, és Csongrád megye szerte, amely mellé fagy is párosul.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.