Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Nem véletlenül a figyelemfelhívó főcím, bizony jelentős változás várható Békés, s Csongrád megye tájain, ugyan még a péntek nappali órákban főleg délelőtt még a napsütésé a főszerep, múló állapot és lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

A megszokottnál kissé hűvösebb, 16 fokos reggelre ébredhettünk, Békés, és Csongrád megye szerte 16-17 fokot mutattak a hőmérők, viszont kárpótol minket a a délelőtti órákban még szikrázó napsütés, s persze a mérséklet északi légmozgás.

A péntek délutáni órákban egyre intenzívebb gomolyfelhőképződés lesz megfigyelhető, és aki a Balatont választotta nyaralás céljából ezen a hétvégén, rosszul döntött, s az említett térségbe a déli órákban heves zivatarok pattanhatnak ki, s hisz oda hamarabb érkezik a hidegfront, és a hétvége erősen szeles időjárást tartogat a Balatonnál nyaralók számára.

A mai napon még 32 fokon tetőznek a napi maximumok Békés, és Csongrád megye térségében, és a front csak a péntek késő esti, valamint éjszakai órákban érkezik tájainkra, markáns hidegfrontól van szó, s így sajnos heves kísérőjelenségekre kell felkészülnünk, intenzív zivatarokra, felhőszakadásra, valamint akár kisebb területeken jégeső is előfordulhat.

A csapadékhullás szombatra is átnyúlik, és a szél a déli órákhoz közeledve kifejezetten megerősödik, így ismét kellemetlen hétvége elé nézünk Békés, s Csongrád megye szerte, a hidegfront szombat délután már elhagyja térségünket, mögötte kitisztul az égbolt, és ismét a napsütés kerül előtérbe.

Szombaton, valamint vasárnap is 25 fokos napi maximumokkal számolhatunk, igen élénk északi széllel, a hőérzetünk nem lesz éppen túl komfortos.

Hétfőn az eddigi északi légmozgást délnyugati váltja, felmelegedés kezdődik, így hétfőn már akár 30 fok is várható, kedden pedig további felmelegedéssel számolhatunk, hőhullámtól azonban kell tartani, mert szerda este újabb hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye térségét, ismét lehűlés kezdődik, s jelentős csapadék érkezhet a jövő hét közepén, változatos napok állnak előttük.

Ez a változékony időjárás igen kellemetlen napokat okoz a frontérzékenyek, és szívbetegek számára.

Összegezve péntek éjszaka igen heves zivatarok érkezhetnek Békés, Csongrád megye térségébe, óvatosan a közlekedéssel, egy-egy zivatart viharos kifutószél, jégeső is kísérhet, veszélyt jelentve a közlekedőkre, s a hirtelen viharossá fokozódó légmozgás akár fákat is kidönthet, hétfőtől felmelegedés, és szerdán pedig újabb hidegfront érkezése látszik körvonalazódni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.