Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Hétfői napunk még a zavartalan napsütés jegyében zajlott, bár Békés megye keleti, északkeleti részein már a köd, mint időjárási tényező felütötte a fejét, ez a jelenség az előttünk álló napokban napról-napra fokozódni fog, lássuk a folytatást!

A hétfői napon Békés, és Csongrád megye szerte 18-19 fokon tetőztek a hőmérsékletek, ezek az értékek az év ezen időszakában kifejezetten enyhének számítanak.

A szokatlanul enyhe, és eseménytelen időjárást egy óriási kiterjedésű anticiklon okozza, mely nem csak Békés, és Csongrád megye, hanem egész Közép-Európa időjárását meghatározza, lehetetlenné téve a közelgő frontok, és ciklonok érkezését, így a komoly aszály bekövetkezésében is szerepe van.

Az anticiklonnak köszönhetően sem csapadék, sem jelentős légmozgás nem várható Békés, és Csongrád megye térségében, fokozódó pára, és ködképződés már annál-inkább, óvatosan az utakon, az éjszakák is jóval hűvösebbek lesznek, az eddig megszokottaknál, kedd hajnalban 5 fok várható.

A hideg aszfalt, és a köd nem jó párosítás, közlekedési szempontból kifejezetten veszélyes, és szerdától a ködmezők egyre makacsabbak lesznek, délelőtt is megmaradhatnak, feloszlásuk után azonban kellemes, őszi időjárásra számíthatunk Békés, és Csongrád megye térségében, ahol a napsütésé lesz a főszerep.

Hőmérsékleti szempontból is bestagnál időjárásunk, nappalonként 18-20 fok köré emelkednek majd a hőmérsékletek, ügyeljünk a réteges, és megfelelő öltözködésre, igen nagy lesz a hőingadozás éjszakák, és nappalok között, az erősen párás, helyenként ködös időjárás miatt a szmogkoncentrációs értékek nagy mértékben emelkednek majd, ami nem jó hír az asztmásoknak, és légúti betegségben szenvedőknek.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.