Friss időjárásjelentés

Veszélyes napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Ahogy az várható volt, szerdán tetőzött a hőhullám, s Békés megye északkeleti részein 39 fokot mutattak a hőmérők, így bizony majdnem megcsíptük a 40 fokot, de Békés, és Csongrád megye több pontján is 37 fok feletti értékeket mérhettünk, azonban most veszélyes napok várnak ránk időjárási szempontból.

Már a szerda esti órákban egy intenzívebb zivatarcella érte el Szeged térségét, Békés megye keleti tájain is tapasztalható volt némi eső, mely sárral keveredett, ennek sok autós bizonyosan nem örült.

Innentől kezd meredekké válni a dolog, ugyanis az eddiginél 6-7 fokkal hűvösebb és már jóval labilisabb légtömegek érkeznek Békés, és Csongrád megye térségébe.

Főleg a csütörtök késő délutáni, esti, valamint a péntek délutáni, esti órákban igen heves zivatarok érik el Békés s Csongrád megye térségét, sok helyen a zivatargócokat felhőszakadás, jégeső, valamint viharos kifutószél kísérheti mely komoly veszélyt jelent a közlekedőkre, legyen szó autósokról, kerékpárosokról, vagy akár gyalogosokról.

Sajnos az intenzívebb zivatargócok, és viharok környezetében akár 90 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulnak majd, amik már akár fákat is kidönthetnek, épületekben tehetnek kárt, villanyvezetékeket rongálhatnak meg, így sok helyen áramszünetre is fel kell készülni csütörtökön, és pénteken.

Hétvégén sem nyugszik időjárásunk, ismét labilis légtömegek érkeznek, és ismételten heves zivatarokkal kell számolnunk Békés, s Csongrád megye térségében és sajnos továbbra is egyes cellákat felhőszakadás, kisebb körzetekben jégeső, valamint viharos kifutószél kísérhet.

Hétfőn még kisebb körzetekben előfordulhatnak záporok, zivatarok, de keddre megnyugszik időjárásunk és hétvégén már csak 28-30 fok közötti maximumok várhatóak, így kicsit fellélegezhetünk, azért is, mert újabb hőhullám egyenlőre nincsen kilátásban.

Összegezve, az előttünk álló 4-5 napban igen szeszélyes, és egyben veszélyes időjárásra számíthatunk így aki teheti ne parkoljon fák alá, és helyezze értékeit, háziállatait, valamint virágait biztonságba.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzést írta: Gubár András meteorológiai szaktanácsadó

0 Shares