Hírek

Veszélyes szert tiltottak be!

- Hirdetés

Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását most a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé, és a hamisítás miatt feljelentést tesznek.

A Nébih honlapján közzétett tájékoztatás szerint a férfiaknak kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítőt a gödöllői Perfect Play Kft. forgalmazza.

A tabletta terápiás mennyiségben tartalmaz szildenafilt, amivel a termék fogyasztóit egészségkárosodási kockázatnak teszi ki.

A Nébih azonnali hatállyal véglegesen betiltotta a termék forgalomba hozatalát, valamint elrendelte azt, s hogy az összes terméktételt azonnal vonják vissza a forgalomból, valamint a termék visszahívását is, ami kötelezően végrehajtandó.

A Nébih kiemelte, már a tavalyi ellenőrzéskor ugyanebben a termékben tadalafil gyógyszer-hatóanyagot azonosított a vizsgáló laboratórium, így a forgalmazó ismételten hamisított terméket hozott forgalomba.

Gyógyszer-hatóanyagok felhasználása élelmiszerben határozottan tilos, kizárólag engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg.

Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött, hívta fel a figyelmet a Nébih.

Forrás: Nébih

A cikk osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.