Friss időjárásjelentés

Veszélyes vasárnap vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárás előrejelzés Békés megyére és Csongrád megyére vasárnapra

A mögöttünk álló szombati napon a reggeli órákban egy kisebb csapadékzóna vonult át Békés, Csongrád megye tájain, területi átlagban 1 cm hó hullott térségünkben, ami így veszélyes közlekedési viszonyokat teremtett, lássuk a folytatást!

A szombati napon az élénk délnyugati légmozgás ellenére a tél kitartó volt, Békés megye területén egész nap fagypont alatt maradtak a hőmérsékletek, míg például Hódmezővásárhely, Szeged térségében +1 fok volt jellemző, a Tisza vonala rendesen megfogta a felmelegedést, a felhőké volt a főszerep.

Az előttünk álló szombat éjszaka enyhének ígérkezik, részben a felhős égboltnak, részben a továbbra is stabil délnyugati légmozgásnak köszönhetően, a reggeli órákra Békés, és Csongrád megye szerte -2 fok köré süllyednek a hőmérsékletek, nagyon óvatosan a közlekedéssel, sok lesz az útlefagyás!

A hajnali órákban északnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik térségünkbe, és hideg-meleg légrétegek keverednek, így Csongrád megyében havas eső, és ónos eső, Békés megye tájain pedig eleinte havazás, majd egyre inkább szintén kisebb mennyiségű ónos eső várható.

Így a vasárnap reggeli órákban nagyon óvatosan a közlekedéssel, kerékpárosokra, és autósokra egyaránt veszélyt jelenhet a váltakozó halmazállapotú csapadék.

A vasárnap délelőtti órákban megélénkül a délnyugati légmozgás, átmeneti csapadékszünet várható, de nem tart sokáig, vasárnap este újabb csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye térségébe, azonban a vasárnap éjszaka már fagymentesnek ígérkezik, így egyértelműen esővel számolhatunk.

Így a hétfő reggeli órákban esős, és erősen szeles időjárásra készülhetünk Békés, Csongrád megye tájain, így a zord éjszakáktól ugyan búcsút veszünk, azonban a hétfő, valamint keddi nap erősen szeles, és igen kellemetlen időjárást tartogat, de már jelentősebb csapadék nélkül, mérsékelt felmelegedés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

Csatlakozzon a beszélgetéshez