Friss időjárásjelentés

Veszélyes zivatarok érkeznek Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Már a mögöttünk álló vasárnap délután több helyen bedörrent az ég, jelezvén azt hogy egyre labilisabbá válik a légkör Békés, és Csongrád megye térsége felet, és csapadék is hullott térségünkben, területi átlagban 6-8 mm, de nagy volt a szórás s így azért voltak olyan területek, ahová csak 2-3 mm eső jutott.

Enyhe, 10 fokos reggele ébredhettünk, élénk északnyugati légmozgásra s mely némileg azért rombolta hőérzetünket, napsütés fogadta az utcára lépőket.

20 fok várható a délutáni órákban Békés, és Csongrád megye területén, és sajnos egyre inkább a felhőké lesz a főszerep, a délutáni órákban kezdetben záporokkal, de azonban a késő délutáni, esti óráktól erős zivatarokkal számolhatunk s ami sajnos akár nagyobb területet is érinthetnek majd.

Felhőszakadásokra jó esély van, s azonban egyes zivatarok heves kifutószéllel érkeznek majd, környezetükben akár 70-80 km/h széllökések is előfordulhatnak, és sajnos most jégesőnek is jelentős esélye van, lesznek olyan területek ahol akár 20 mm-t meghaladó csapadék is lehullhat.

Külön felhívnám a figyelmet, s hogy bizony a heves kifutószéllel érkező zivatarok fákat dönthetnek ki, villanyvezetékeket szaggathatnak le áramkimaradások fordulhatnak elő és aki teheti, fák alá ne parkoljon, a viharos szél házakban is kárt tehet és a zivatarokat heves villámlás kísérheti.

A labilis légtömegek még kedden is térségünkben maradnak, így a hét második napján is számítanunk kell igen erős zivatarok kialakulásával, de már kisebb eséllyel.

Kedden, szerdán erősen szeles napokban lehet részünk, csütörtöktől kezdődik javulás Békés, és Csongrád megye térségében, az előttünk álló hétvége pedig kiváló, kiránduló időjárást ígér 25 fok feletti napi maximumokkal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.