Hírek

Vigyázat! Ismét csalók élnek vissza a NAV nevével!

- Hirdetés

Az elmúlt hetekben ismét csalók jelentek meg az ország különböző módjain, méghozzá nem megszokott módszerrel próbálkoznak, céljuk egyértelmű lehet, adatainkkal való visszaélés, mutatjuk, mire érdemes ügyelni!

Már ismét csalók élnek vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével, hamis elektronikus levélben adó-visszatérítésre hivatkozva próbálnak akár személyes ügyféladatokat megszerezni figyelmeztetett a NAV honlapján.

Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást tartalmaznak, melyre kattintva a NAV honlapjára hasonlító, ám eltérő címen található oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártya adatokat is kérnek.

A NAV hangsúlyozza, soha nem kér e-mailben bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesíti az adózókat, ha túlfizetésük van.

A hivatal honlapja a www.nav.gov.hu címen található. Az internetes cím ellenőrzésével bizonyossággal kiszűrhetőek a hamis, vélhetően csalók által üzemeltetett, adathalász honlapok, írták.

Forrás: MTI