Friss időjárásjelentés

Viharokkal, és jégesővel érkezik a hidegfront Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
932 Shares

Sajnos lassan búcsút veszünk a nyártól, s szép időjárástól is egybe, egy erős, hullámzó hidegfront érkezik Békés s Csongrád megye térségébe, ami bizony alaposan felforgatja időjárásunk napok óta tartó nyugodt jellegét, így bizony már a hétfő éjszakai órákban viharokkal, jégesővel érkezhet a hidegfront, így lássuk a folytatást.

A mögöttünk álló napokban igazi kánikulában lehetett részünk Békés, és Csongrád megye lakóinak, s de bizony a front igen erősnek tűnik s veszélyes zivatarokkal, sőt, viharokkal számolhatunk az előttünk álló 2 napban, már a hétfő éjszaki órákban is heves zivatarok várhatóak.

Nagy a hőkülönbség, mintegy 9 fok alakult ki hazánk két vége között így késő délután Sopronban csak 19 Békéscsabán még 30 fok felett tetőztek a hőmérsékletek itt látszik, milyen erős a front, ami hétfő éjszaka főleg Békés, s Csongrád megye északi, s középső tájain okozhat viharokat, intenzív felhőszakadást s akár bizony jégeső is kísérheti az erősebb zivatarcellákat Békés, és Csongrád megye szerte.

Az erősebb zivatarcellák esetében intenzív felhőszakadás s villámárvíz, és akár kisebb körzetekben is jég is elfordulhat majd, a zivatarok környezetében pillanatok alatt viharossá fokozódhat a szél, akár egy-egy 75 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, ami sajnos veszélyeztetheti a közlekedést, ha tehetjük fák alá semmi esetre se parkoljunk hétfő éjszak, főleg az említett térségekben.

A viharos kifutószél faágakat sőt fákat dönthet az útra, nagyon óvatosan a közlekedéssel, s de akár házak tetőszerkezetében is kárt tehet, áramkimaradások is előfordulhatnak.

Kedden este még labilis légtömegek, és a hidegfront hatása alatt lesz Békés, és Csongrád megye, s sajnos a hét második napjának délutánján is igen erős zivatarok, viharok alakulhatnak ki, ezek a viharok azért jellemzően lokálisan, kisebb területekre lesznek jellemzőek, s ahol kialakulnak, nagy kárt okoznak majd.

A front, és a labilis légtömegek csak szerdán késő délután hagyják el Békés, Csongrád megyét, és ezután már csütörtöktől szerencsére megnyugszik a légkör, s de az előttünk álló 2 nap igen kemény lesz időjárás szempontjából, a frontérzékenyekre borzasztó órák várnak.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

932 Shares