-Hirdetés-

Viharos éjszaka vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

A mögöttünk álló szerda hajnalban megérkeztek az első csapadékgócok Békés, és Csongrád megye térségébe, azonban a java még csak most jön, lássuk, mi várható a folytatásban?

A szerdai napon Békés, és Csongrád megye szerte jelentős, 15-25 mm közötti esőmennyiséget regisztrálhattunk, a jelentősebb mennyiség ezúttal Békés megye területén esett.

Az erős hidegfront fő csapadékzónája még csak szerda este érkezik, így aki szabadtéri programot tervezett, rosszul választotta meg az időpontot.

Az előttünk álló órákban térségünk egyre több pontján kezdődik csapadékhullás, igen komoly mennyiség várható, Békés, és Csongrád megye szerte lesznek olyan területek, ahol a csütörtök reggeli órákig további 20 mm-t meghaladó csapadék hullik majd.

Igen nagy a légköri labilitás, akár komolyabb zivatarok is érkezhetnek térségünkbe a szerda késő esti órákban, zivatarok környezetében a szél pillanatok alatt viharossá fokozódhat, kisebb területeken jégeső sem kizárt!

Erős hidegfronti hatás várható, a frontérzékenyek erre készüljenek.

A hidegfront hatására rövid időn belül jelentősen visszaesnek a napi maximum értékek, csütörtökön már csak 23 fok várható, és további csapadékkal számolhatunk, azonban a csütörtöki napon már kisebb esély lesz zivatarok kialakulásra.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.

413 Shares