Friss időjárásjelentés

Viharos hidegfront közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Frontátvonulásokban gazdag hét mögött állnak Békés, és Csongrád megye lakói, a sajnos a továbbiakban sem nyugszik meg időjárásunk egy igen erős, markáns hidegfront közeleg, melyet erős szélroham előzhet meg, pedig még a legutóbbi károkozó szél pusztításán dolgoznak sokan.

A mai napon a várakozásoknak megfelelően megérkezett az erős szél, majd a hidegfront Békés, Csongrád megyébe is, erős széllökések is előfordultak, melyek sebessége elérte a 45-50 km/h-t is s  majd már kicsit később megérkezett a front csapadékzónája is, Csongrád megyében 2, Békés megyében 5 mm eső hullott területi átlagban.

Az előttünk álló péntek éjszaka fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, s lakott területen kívül sajnos fagypont köré süllyednek a minimumok így óvatosan a közlekedéssel az utakon, ködmezők is képződnek, melyek veszélyt jelenthetnek a közlekedőkre.

Szombaton sok lesz a felhőátvonulás, de jelentős szél, említésre méltó csapadék nem várható, s napsütés lesz jellemző Békés, és Csongrád megye tájaira, de délután már felhősödés kezdődik és így vasárnap már záporok is előfordulnak majd, egyenlőre még jelentős szélerősödés nélkül.

Kedden egy erős hidegfront éri el Békés, és Csongrád megye tájait, előtte azonban hétfőn megerősödik, s majd viharossá fokozódik a légmozgás Békés, és Csongrád megye térségében így akár egy-egy 80 km/h-t meghaladó széllökés is befuthat, mely jelentős károkat okozhat fákban, tetőszerkezetekben.

Összegezve viharos széllel, majd hidegfronttal kezdődik a jövő hét, így marad időjárásunk igen szeszélyes jellege szerdán pedig újabb, de ezúttal már jelentősebb csapadék érkezésére van kilátás Békés s Csongrád megye térségében, erre célszerű készülni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.