Friss időjárásjelentés

Viharos időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés
0 Shares

Amilyen eseménytelen hetek állnak mögöttünk, s annál mozgalmas időjárás várható a két ünnep közötti időszakban, egymást érik majd a frontok, csapadék, valamint viharos szél is várható, lássuk, hogy milyen időjárás várható, mire számíthatunk a folytatásban.

A csütörtöki napon egy melegfront éri el hazánk térségét, és ebből Békés, és Csongrád megye sem marad ki, már most jól megfigyelhető, hogy az Északi-középhegységben még csak 5 fokot mutatnak a hőmérők, és ezzel szemben Pécs környékén már 15 fokot is elérte a levegő hőmérséklete.

A melegfrontnak köszönhetően enyhe, csapadékos Karácsony várható, a délutáni órákban már Békés, és Csongrád megye térségében is egyre intenzívebb csapadékhullás várható, területi átlagban mintegy 8-10 mm esővel számolhatunk, a felmelegedésnek köszönhetően hóval sehol sem számolhatunk, és így pedig az idei Karácsony fekete lesz országszerte, a délutáni órákban 10 fokot mérhetünk majd, és megerősödik a délnyugati légmozgás is.

Karácsony első napján egy erős hidegfront éri el térségünket, és így a délnyugati légmozgás mérséklődik, majd a szél iránya északnyugatiba módosul, ami átmeneti, de erős lehűlést eredményez, s pénteken már csak 8 fokot, szombaton pedig már csak 5 fokot mérhetünk a délutáni órákban és szombaton, s valamint vasárnap a hajnali órákban gyenge faggyal is számolnunk kell, óvatosan a közlekedéssel.

Hétfőn egy újabb, igen erős melegfront éri el hazánkat, és persze Békés, és Csongrád megye térségét is, s bizony a hétfő délutáni órákra a délnyugati szél viharossá fokozódik, akár 75 km/h-t meghaladó lökések is előfordulnak majd, veszélyeztetve ezzel a közlekedést.

Ekkora erejű széllökések akár vastagabb ágakat is leszakíthatnak, épületekben és villanyvezetékekben  is kárt tehetnek, majd kedden ismét országszerte jelentős csapadékkal kell számolnunk, s ami sajnos ismét eső lesz, nem hó, kisebb hóesés, csak az Északi-középhegység térségében fordulhat elő.

Összegezve frontokban, és csapadékban gazdag időjárás vár Békés, és Csongrád megye lakóira, és sajnos a fekete Karácsony garantált, hétfő délutántól pedig a viharossá fokozódó szél fog gondot okozni.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares