Friss időjárásjelentés

Viharos napok várnak Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Kijelenthetjük, hogy a szombati nap Békés, és Csongrád megye szerte kiváló, kirándulásra, kikapcsolódásra alkalmas időjárást hozott, 25 fok környékén tetőztek a napi maximum hőmérsékletek, ami kora nyáriasnak mondható, s sajnos nem sokáig örülhetünk, s lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

Az eddigi mérsékelt légmozgás a a hét utolsó napján már kissé megélénkül, s jelentősen nő a légköri labilitás.

Enyhe lesz a szombat éjszaka, vasárnap reggelre 12 fokig süllyednek majd a hőmérsékletek, csillagfényes lesz az égbolt, felhősödés nem várható, és eső sem veszélyezteti Békés, és Csongrád megye térségét.

Tekinthetjük ezt amolyan vihar előtti csendnek is, hiszen vasárnap már az eddigieknél jóval labilisabb, és egyre melegebb légtömegek érkeznek, és így délelőtt folyamán még a napsütés dominál majd, élénkülő szél kíséretében, azonban a vasárnap délutáni órákban egyre intenzívebbé válik a légkör, és ezt az egyre magasabbra törő gomolyfelhők jól jelzik majd.

A további erős felmelegedés hatására vasárnap már 28 fokot is mérhetünk, a délutáni, kora esti órákban pedig erős zivatargócok érik el Békés megye, s majd Csongrád megye tájait.

A légkör nagyon kedvezni fog az erősebb zivatargócok képződésének is, és bizony a vasárnap esti órákhoz közeledve kisebb körzetekbe felhőszakadás, sőt, jégeső sem kizárt, a hevesebb zivatarokat viharos kifutószél kísérheti, ami a közlekedést is veszélyeztetheti, és a hirtelen viharossá fokozódó szél akár fákat is kidönthet, s zivatarok idején a hőmérsékletek akár 10 fokot is visszaeshetnek pillanatok alatt.

A hétfő napon is igen jó feltételek adódnak heves zivatarok képződésre, így sajnos a szép időjárás eddig tartott Békés, és Csongrád megye térségében, de még vasárnap délelőtt a napsütésé a főszerep, hétfőtől lehűlés kezdődik.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.