Friss időjárásjelentés

Viharos szél csap le Békés, és Csongrád megye lakóira!

- Hirdetés

A mögöttünk álló pénteki nap a szakaszos napsütés jegyében telt azonban említésre méltó csapadék még sehol nem hullott Békés és Csongrád megye területén, nagy változás várható, s lássuk, milyen időjárással számolhatunk az előttünk álló napokban.

A pénteki napon ismét 13 fokon tetőztek a hőmérsékletek Békés, Csongrád megye térségben, a légmozgás délutánra egyre jobban erősödött, jelezvén, nagy változás van készülőben amire nem is kell sokat várni, s sajnos rendkívül kellemetlen, csapadékos, erős, majd viharosan szeles időjárás köszönt Békés s Csongrád megye lakóira.

A déli légmozgás a péntek éjszaka folyamán tovább erősödik, rendkívül enyhe 8 fokos éjszaka várható, de az erősödő légmozgás sokat ront majd hőérzetünkön, ami 4 fok körül alakul majd, eső még nem várható.

A szombat reggeli órákra megerősödik, a délutáni órákra már viharossá fokozódik a légmozgás, és bizony akár 70-75 m/h széllökések is befuthatnak, háztetőket, akár villanyvezetékeket rongálhatnak meg, sajnos ekkora erejű széllökések vastagabb faágakat is leszakíthatnak, óvatosan a közlekedéssel az utakon, s főleg a szombat délutáni órákban.

Ha ez még nem lenne elég, szombat este kiadós csapadékzóna érkezik Békés, Csongrád megye tájaira, és lesznek területek is ahol szombat délutántól hétfő estig 20 mm-t meghaladó eső lehullhat, természetesen eső formájában, hiszen enyhe légtömegek érkeznek, szombaton és vasárnap 12-14 fok várható, azonban a viharos erejű szél miatt ezt jóval kevesebbnek érezzük majd.

Vasárnap csökken a szél, s a csapadék intenzitása, de hétfőn újra megerősödik, s már északnyugati széllel kell számolnunk, valamint kezdődő lehűléssel, szerdától visszatérnek a fagyok Békés, és Csongrád megye térségébe, és minden jel arra utal, hogy tartós lehűlés kezdődik, a napsütés pedig jó időre búcsúzik.

Jelentősebb felmelegedés az előttünk álló egy hétben nem várható, az év utolsó napjaira megérkezhet az első havazás is Békés, és Csongrád megye térségébe.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.