Friss időjárásjelentés

Viharos szél érkezik Békés, és Csongrád megyébe a hétvégén!

- Hirdetés

Legutóbb frissítve

Időjárásunk ezúttal is igen kellemetlen”csomagot” állított össze számunkra a hétvégére, ezúttal havazás nem várható, azonban viharos szélbetörés igen, Békés, és Csongrád megye szerte cudar időjárás várható, lássuk a folytatást!

A péntek reggeli ködös, párás órákhoz viszonyítva fél nap leforgása alatt nagyot változott időjárásunk, és bizony ez még csak a kezdet, drasztikus felmelegedés kezdődött, jól bizonyítja, hogy a csütörtöki 4 fokot követően már 8 fokon tetőztek a napi maximum értékek Békés, és Csongrád megye térségében.

Napsütés, és kissé élénk délkeleti légmozgás jellemezte pénteki napunkat.

Nos, sajnos a napsütéstől, és persze a kellemesen élénk széltől is búcsút veszünk jó időre, rendkívül erős felmelegedés várható az előttünk álló 24-48 órában, az előttünk álló péntek éjszaka folyamán fagyal már nem kell számolnunk, azonban fokozatosan erősödő délkeleti légmozgással igen.

Az a furcsa helyzet áll elő, hogy a péntek este hűvösebb lesz, mint szombat hajnal.

Lesznek, akik azért nagy árat “fizetnek” ezért a durva felmelegedését, mert a fa, na és a gáz is drága, de a tető sem olcsó.

A péntek éjszaki órákban kifejezetten megerősödik, a szombat hajnali órákra pedig már-már viharossá fokozódik a délkeleti légmozgás, akár egy-egy 65-70 km/h széllökés érkezésével is számolhatunk Békés, és Csongrád megye térségében.

A viharos szél vastagabb ágakat is leszakíthat, sőt, tetőszerkezetekben is kárt tehet, nagyon óvatosan a közlekedéssel Békés, és Csongrád megye útjain.

A szombat reggeli órákban már 9 fok várható, az igen erős légmozgás miatt hőérzetünk csak 3 fok körül alakul majd.

Az erős széllel szórt csapadék érkezése is várható, melynek mennyisége elhanyagolható, azonban ismét ritka jelenségnek lehetünk szemtanúi, az erős déli szelek hátán szaharai eredetű homok érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, így például az autómosás jelenleg elvesztegetett idő.

Szombaton 14, vasárnap 15 fok várható a délutáni órákban, az erős légmozgás csak hétfőn mérséklődik, és akkor a szélirány is módosulni fog, az addigi déli légmozgást északkeleti, majd északi váltja, jelentős lehűlés kezdődik Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

Az előrejelzés főtámogatója a Békés Takarék Szövetkezet.