Friss időjárásjelentés

Viharos szél, és csapadék közeleg Békés, és Csongrád megye felé!

- Hirdetés

Február kétségkívül a frontok hónapja volt Békés, és Csongrád megyében és sajnos a frontokat viharossá fokozódó szélbetörések kísérték igen gyakran, rossz hír, hogy a folytatás se biztató, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A szombat este jelentősen megerősödő légmozgás, valamint az erős felhősödés jól jelzi, újabb, és jelentős változás közeleg, a szombati napon egyébként 8 fokon tetőztek a hőmérsékletek az évszakhoz képest igen kellemes időjárásban lehetett részünk.

Sajnos a vasárnap már a felhők jegyében telik, napsütés nem várható, egy újabb, jelentős csapadékzóna, valamint sajnos viharos szél közeleg Békés, Csongrád megye térsége felé, ami vasárnap éjszaka már meg is érkezik.

Közlekedési, és biztonsági szempontból igen veszélyes napra számíthatunk hétfőn és vasárnap hajnalban Békés és Csongrád megye szerte megerősödik, majd viharossá fokozódik a légmozgás, a vasárnap hajnali órákban akár 75 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, ami fákban, tetőszerkezetekben, s villanyvezetékekben is jelentős kárt tehet, óvatosan a közlekedéssel.

A csapadékzóna sem várat magára sokat, hétfő hajnalban meg is érkezik, így aki korán indul útnak ezzel számoljon, az esernyőt nem javaslom, mert a viharos szél miatt semmit nem érne, de ha van rá mód, így lehetőség is egyben, autóval fák alá ne parkoljunk.

Hétfőn Békés, és Csongrád megye szerte 5-7 mm eső várható, 12 fok kíséretében, azonban a viharos szél miatt hőérzetünk mindössze 7 fok körül mozog majd, öltözzünk rétegesen.

A hétfő nappali órákra kissé mérséklődik, majd kedd este ismét viharossá fokozódik a légmozgás, újabb jelentős csapadékzóna közeleg, kedden eléri Békés, és Csongrád megye tájait így jövő héten csapadékban gazdag időjárásra számíthatunk, a csapadék kell is, de a viharos szélbetörések már nem hiányoznak.

Ez a páratlan enyhe tél is rejtegethet még meglepetéseket, nehogy márciusban még a havat tapossuk.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.