Friss időjárásjelentés

Viharos szél, és drasztikus felmelegedés érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés
0 Shares

Senki nem így képzelte el az ünnepi időszakot időjárási szempontból, de sajnos hozzászokhattunk, hogy az utóbbi karácsonyok nem a fehér, hólepte tájakról szóltak Békés, és Csongrád megyében, de java még csak most jön, lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk az előttünk álló napokban.

Vasárnap még csapadékmentes de igen hideg időjárásban lehet része Békés, Csongrád megye lakóinak, és némi hószállingózásban, majd egyre inkább kisebb ónos szitálásokban lehet részünk, de a mai napon még említésre méltó csapadék nem várható, és megmaradó hóréteggel sem kell számolnunk.

Az szombat éjszaka folyamán -3 fokig süllyedtek a hőmérsékletek, vasárnap délután 3 fok várható., és az eddigi északkeleti légmozgás a vasárnap esti órákban délnyugatiba módosul, és ennek köszönhetően  az drasztikus felmelegedés veszi kezdetét, és sajnos a délnyugati szél a hétfő délelőtti órákra már viharossá fokozódik Békés, és Csongrád megye szerte.

A hétfői napon akár 80 km/h-t meghaladó széllökésekkel is számolnunk kell, ami nagy veszélyt jelent a közlekedésre, ekkora erejű széllökések akár fákat is kidönthetnek, épületekben, s villanyvezetékekben is kárt tehetnek, erre érdemes felkészülni, fák alá semmiképp ne álljunk autóinkkal.

A viharos déli áramlásnak köszönhetően hétfőn már akár 10 fok fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek is Békés, és Csongrád megye térségében, de az erős szél miatt hőérzetünk mindössze 5 fok körül alakulhat és a hétfő esti órákban kisebb csapadékkal is számolnunk kell eső formájában.

A keddi napra kissé mérséklődik a légmozgás, de azért erős széllökésekkel még akkor is számolni kell, a melegedés pedig folytatódik.

Szerdára már mérséklődik az eleinte viharos, majd erős légmozgás, de akkor már egy csapadékzóna éri el Békés, és Csongrád megye tájait, s a szerda déli óráktól jelentős csapadékhullás kezdődhet, sajnálatos módon ismét eső várható, így az idei tél első komolyabb havazása még várat magára, de ami késik, nem múlik, ne temessük a telet, hiszen még most kezdődött.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.

0 Shares