Friss időjárásjelentés

Viharos szél, és front érkezik Békés és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Egy pillanatig nem kétséges, s hogy szél szempontjából kemény napokon vannak túl Békés, és Csongrád megye lakói, a folytatás sem lesz egyszerű, a frontrendszer újabb jelentős csapadékzónája érkezik, lássuk is, hogy milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A keddi napon nagy hőkülönbség alakult országunk két vége között, s ami nem is csoda, Sopron térségét már a reggeli órákban elérte a front felhőzete, és csapadékzónája egyaránt, így a Dunántúl északi részein 10 mm-t meghaladó csapadék hullott, Békés megyében még 21 fokig emelkedtek a hőmérsékletek viszont Sopron környékén kénytelenek voltak beérni mindössze 10 fokkal.

Veszélyes éjszaka áll előttünk, az érkező front előterében viharossá fokozódik a légmozgás, akár 70 km/h széllökések is befuthatnak, melyek már viharos tartománynak minősülnek, veszélyt jelenthetnek majd a közlekedőkre is, hiszen ekkora széllökések akár vastagabb faágakat is leszakíthatnak s tetőszerkezetekbe is kárt tehetnek.

Maga a front csapadékzónája az éjféli órákban eléri Békés, és Csongrád megye térségét is, és helyenként akár jelentős 6-8 mm esővel is számolnunk kell, ennek ellenére igen enyhe lesz az éjszaka, részben a déli légmozgásnak, részben pedig a felhős égboltnak köszönhetően.

Szerdán már csak kisebb záporok fordulhatnak elő, és a délutáni órákban a Nap is megmutatja magát, s 16 fokon tetőznek a napi maximum értékek, a légmozgás mérséklődik, de azért élénk marad, hőérzetünk így nem lesz azért túl komfortos.

Lassú, fokozatos lehűlés is kezdődik, a keddi 21 fokhoz képest szerdán már csak 16, és csütörtökön pedig már csak 15 fokot mérhetünk majd.

Pénteken a frontrendszer újabb csapadékzónája éri el Békés, és Csongrád megye térségét, és jelentősebb csapadékzóna is érkezik, kijelenhetjük hogy igen kellemetlen hétvége áll előttünk időjárási szempontból, így a hétvégére nem érdemes szabadtéri programokat szervezni, mert az időjárás közbeszól.

Az előttünk álló napokban jelentősebb felmelegedés nem látszik körvonalazódni Békés, Csongrád megye térségében, marad a csapadékos, kellemetlenül szeles, barátságtalan őszi időjárás, s órákon belül érkezik a front, viharos széllel, és jelentősebb csapadékkal.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.