Friss időjárásjelentés

Viharos szél, és jelentős eső érkezik Békés, és Csongrád megyébe!

- Hirdetés

Az eddigi napokhoz képest viszonylag nyugodt, s kellemes időjárást tapasztalhattunk Békés, és Csongrád megye térségében, azonban örömünk nem tart sokáig, mert viharos szél, és jelentős csapadék közeleg, és lássuk is, milyen időjárásra számíthatunk a folytatásban.

A mögöttünk álló vasárnap folyamán 12-13 fokon tetőztek a hőmérsékletek, és kissé élénk déli légmozgás társult hozzá, kisebb körzetekben jelentéktelen záporok fordultak elő s de még ennek is örülnünk kell, és mert viharos szél érkezik, méghozzá jelentős csapadékkal.

Már a vasárnap éjszakai órákban számítanunk kell csapadékgócok megjelenésével, majd sajnos a hajnali órákban megerősödik, a reggeli órákra viharossá fokozódik a légmozgás, és akár 75 km/h-t is maghaladó széllökések is várhatóak, amik jelentős károkat okoznak majd fákban, tetőszerkezetekben egyaránt.

Az éjféli órákat követően jelentős csapadék is érkezik Békés, és Csongrád megye térségébe, lesznek olyan területek, ahol a 10 mm-t is meghaladja a lehulló csapadék mennyisége s halmazállapotát tekintve esővel érdemes számolni, ha van rá mód, fák alá ne parkoljunk.

Az enyhe hétfő reggelt követően a csapadékzóna a déli órákban elhagyja térségünket, s délután akár már kevés napsütésben is bízhatunk. Az erős déli légáramlásnak köszönhetően a viharos szél, az eső ellenére 15 fokon tetőznek a hőmérsékletek, de a viharos légmozgás erősen rombolja majd hőérzetünket.

Egyébként a hétfő déli órákban átmenetileg mérséklődik a szél, kedd éjszaka ismét viharossá fokozódik s a hét második napján újabb csapadékzóna éri el Békés, s valamint Csongrád megye tájait, sajnos szerdán pedig már igen komoly csapadékzóna érkezik, így 3 nap alatt akár 25-30 mm eső is lehullhat.

Az esőzés csütörtökön is kitart még, de akkor már a déli légmozgás északnyugatiba módosul s így lehűlés kezdődik, péntek reggelre fagypont köré süllyednek a hőmérsékletek, fokozódik a balesetveszély.

Összegezve hajnalban viharos szél, és jelentős eső érkezik, és csapadékos, kellemetlen napok várnak ránk az évszakhoz képest igen magas hőmérsékletekkel Békés, és Csongrád megye térségében.

Az előrejelzés osztható, az oldalon található facebook jelre kattintva.